Wat is Reiki?

Reiki is een Japans woord en wordt uitgesproken als ‘Ray-Key’

Rei wordt gedefinieerd als ‘het universele leven’
Ki betekent ‘energie’
Reiki is dus de Universele leven gevende energie.

Wanneer gebruik je Reiki?

Reiki kan gebruikt worden onder alle omstandigheden, condities en situaties. Het is veilig en heeft geen bijwerkingen.
Reiki balanceert en harmoniseert, als energie in onbalans is kunnen er ziektes ontstaan.
Door het in harmonie brengen van een ander of jezelf kan het lichaam in staat worden gesteld zichzelf te helen.

Naast het harmoniseren op allerlei niveaus zoals lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel kan de Reiki Energie doorgegeven worden aan alle levende organismen zoals dieren en planten.

Mijn diepe wens is dat iedereen die Reiki praktiseert met de symbolen, op de eerste van iedere nieuwe maand wat helende Reiki energie wil sturen naar het onderdrukte Tibet, bijvoorbeeld via deze foto…

Wie geeft Reiki?

Reiki is geen magnetiserende therapie waarbij de therapeut zijn eigen energie doorgeeft maar een eenvoudige doorgeef methode waarbij de therapeut een doorgeefluik is voor de Universele Energie.
Diegene die geïnitieerd zijn kunnen deze Energie doorgeven door middel van het opleggen van de handen en het bewust doorsturen van de Reiki Energie.
Dit gaat op een natuurlijke en ongecompliceerde manier want bij de initiatie wordt dit kanaal als het ware geopend zodat de energie vrij kan stromen.
De Reiki therapeut is dan ook geen ‘healer’ maar simpelweg een instrument voor deze energie die de mens in staat stelt zichzelf te genezen.
Als je interesse hebt in een cursus Reiki kan je altijd contact opnemen met Gaia – ABC,
er worden regelmatig kleinschalige cursussen gegeven waarin je geïnitieerd kan worden en de filosofie achter de Reiki beweging wordt duidelijk gemaakt.

Oorsprong van Reiki?

De Reiki techniek wordt al vele jaren van Masters overgebracht naar studenten.
De oorsprong van deze methode ligt bij Dr. Mikao Usui die in 1822 besloot om uit te gaan zoeken waar wonderlijke genezingen door konden geschieden en of iedereen dit zou kunnen leren.
Vanuit zijn christelijke achtergrond besloot Dr. Usui te verhuizen van Japan naar Amerika om een jarenlange theologie studie te volgen in de hoop hier een antwoord te vinden.
Daarna vertrok hij naar India om de heilige geschriften te bestuderen.

Bij terugkomst in Japan werd de Boeddhistische leer met zijn wonderlijke genezende eigenschappen aan een intens onderzoek onderworpen. Tenslotte trok Dr. Usui zich terug in een Zen klooster in Tokio en onder begeleiding van een monnik begon hij de sutras, de werken van Boeddha te bestuderen maar ook hier vond hij niet het ene antwoord. Door het bestuderen van het Sanskriet ‘de basis van alle talen’ bleek hij steeds sterker in staat om de leerstof van de Tibetaanse Boeddhisten te doorgronden. Na het delen van deze kennis met de Boeddha monniken, adviseerden zij hem een pelgrimtocht naar de heilige berg Kuri Yama vlak bij Kyoto te maken. Na een en twintig dagen mediteren en vasten kreeg hij de inzichten waar hij al die jaren naar gezocht had. Hij kreeg de symbolen door die gebruikt worden bij het doorgeven van de Reiki energie en vanaf dat moment voelde hij de warme energie door zijn handen stromen en bleek hij in staat om genezingen tot stand te brengen. Zijn levensdoel bleek nog niet voltooid te zijn want door de jaren heen werd het duidelijk dat niet alleen hij de energie door mocht geven maar dat hij slechts het beginpunt was. Van hieruit mochten over heel de wereld verspreid mensen deze kennis opdoen om zodoende anderen te kunnen helpen genezen.

REIKI, de levengevende energie kan dus in principe door iedereen doorgegeven worden aan anderen.
Zo kan ook jij leren om deze verwarmende techniek toe te passen en energie te geven aan jezelf en diegene die jij behandelt.
Je kan hierdoor kinderen, volwassenen maar ook huisdieren, planten etc de nodige energie geven en hier veel voldoening in vinden.
Interesse in mijn methode die gelardeerd is met wijsheden vanuit de BodyWork en Astrologische wereld…..??
Kijk dan eens verder bij de cursussen en neem contact op met Gaia – ABC.Sirius logo&

Ook kan je bij Gaia-ABC een initiatie ondergaan om toegang te krijgen tot de SEM, de Sirius Energie Methode.
Via deze energiebron, die van buiten ons sterrenstelsel ligt, is het extra krachtig en efficient werken met helende energieën.
Indrukwekkend eenvoudig, doeltreffend en efficient – vraag gerust eens meer informatie.

 

Reiki Play-Workshop:
Voor de Reiki voor kinderen cursus maak ik graag gebruik van de methode van Kiki tovert met Reiki zie de site www.kikitovertmetreiki.nl
Op speelse manier wordt veel duidelijkheid gebracht over het opbouwen van zelfvertrouwen en de manier waarop een kind zichzelf en anderen kan helpen om in balans te komen.


ReikiTalk

In mijn praktijk is een heel nieuw soort Reiki behandeling ontstaan. Door middel van het “vragen” aan de cliënt via spierreflexologie ofwel kinesiologie kunnen heel gericht handpositie en/of focus gevonden worden waardoor bijzonder efficiënt gewerkt kan worden in het vinden van harmonie in het lichaam & geestspel van de mens. Hierdoor kan het zelfhelend mechanisme in werking treden en kunnen veranderingen ook een blijvend karakter krijgen. Daarnaast krijg je als therapeut(e) ook zelf de nodige inzichten en meer begrip voor lichaam en geest van zowel jezelf als van cliënten.

Heb je de Reiki 1 & 2 initiaties ondergaan of werk je met een ander soort van energie-doorgave zoals quantum-touch dan kan deze workshop een verhelderende aanvulling zijn bij het geven van behandelingen door middel van het “communiceren met de Universele Energie”  ofwel ReikiTalk.

Kijk voor uitgebreide informatie eens op de speciale site: www.reikitalk.nl
Als je wilt weten wanneer de eerstvolgende 2-daagse workshop wordt gegeven raadpleeg dan regelmatig de “agenda” – daar wordt e.e.a. bijgehouden en kun je ook de achtergrond en invloed van de actuele maanstand bekijken. Als je zelf voorkeurs-dagen hebt, dan hoor/lees ik dit graag van je….

Vraag gerust om informatie: floor@gaia-abc.com