Persoonlijke inzichten

In de loop van het leven kan een mens allerlei belangrijke vragen tegenkomen.
Keuzes in beroepssfeer, studie en woonomgeving maar ook heel persoonlijke vragen kunnen zich aandienen. Voor wie met zulke vragen van doen heeft, kan een analyse van de geboortehoroscoop van grote waarde zijn.
Zo’n analyse is namelijk uitermate geschikt om inzicht te verschaffen in de menselijke natuur en maakt het samenspel zichtbaar tussen mens en  universele krachten. Op een positieve en opbouwende manier kan veel duidelijkheid verkregen worden in persoonlijkheid, talenten en beperkingen van zichzelf en anderen. Door middel van een overzichtelijk naslagwerk kan men heel lang profijt hebben van een uitgewerkte horoscoop duiding. Ook is het mogelijk om bij Gaia-ABC workshops te volgen. Er is een workshop ter kennismaking met de astrologische wereld waarbij aan de hand van een uitgebreid werkboek veel duidelijk zal worden en veel naderhand opgezocht kan worden om nog meer inzichten te vinden en te herkennen. Daarnaast is er een workshop rond het werken met de Caduceus Code –
Deze workshop is meer gericht op diegene met een (basis)kennis van de astrologie. Ook hier is weer een werkboek de basis van kennis en inzichten waar men nog heel lang profijt van kan hebben.
Een boeiende dag waarin de kern van een mens zichtbaar kan worden, zowel op astrologisch als op psychologisch en medisch gebied. Het is altijd weer boeiend om te zien in wat voor een proces iemand zit op het moment dat hij/zij om een horoscoop vraagt. Door het bestuderen en interpreteren van de actuele planeetstanden ten opzichte van de geboortehoroscoop kan heel veel duidelijk worden gemaakt.

Als men de vergelijking maakt met een klok en een horoscooptekening (radix) dan wordt duidelijk hoe gecompliceerd astrologie in elkaar steekt.
Een klok is verdeeld in 12 secties, net als een radix maar de klok heeft slechts 2 wijzers als indicatoren voor de hele uren en de onderverdeling in minuten.
Een horoscoop heeft een aantal indicatoren in de planeet invloeden: Zon, Maan en de planeten: Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto maar daarnaast nog een ontelbaar andere invloed punten, zoals Ascendant, Midhemelpunt, Gelukspunt, Centauers, de Zwarte Maan, Maansknopen, Vaste Sterren en vele andere specifieke punten zoals het in mijn boek beschreven kernpunt ofwel het Caduceuspunt.

Daarnaast is de radixklok niet alleen verdeeld in 12 Dierenriemtekens, maar kent hij ook een twaalfvoudige Huizenverdeling met ieder hun eigenschappen. Om het geheel nog iets duidelijker te specificeren is er ook nog een Elementen en Kruizen verdeling gemaakt. Uit al deze ingrediënten kan een astroloog een heel individuele karakterschets samenstellen na het verkrijgen van de geboortedag, het geboorte uur en de geboorteplaats. Door mijn interesse en achtergrond in de alternatieve geneeswijzen heb ik ook de nodige informatie verzameld betreffende medische astrologie en de samenhang tussen een horoscoop en het lichaam op mentaal en fysiek niveau.

Wil je zelf leren om “Astroloog” te worden of in ieder geval een horoscoop te kunnen duiden?

Kijk dan eens bij de workshops, er is een gezellige introductie mogelijkheid van een dagdeel. Die wordt hier in de Burg. Smeelelaan of bij jou thuis gegeven voor een groep vrienden/collega’s/geïnteresseerden.

Dan is er de Astrologie Basis Workshop van Gaia-ABC, die is bedoeld om in een enkele dag een overdosis informatie op te halen en zo in te zien hoe indrukwekkend en complex deze materie in elkaar zit. Na die dag kun je in feite al een indruk uit een horoscoop halen.

Wil je dan verder?? Dan is er de 7-avond verfijningsmogelijkheid.
In 7 avonden gaan we dan door een extra werkboek, want het 170 blz tellende werkboek van de Dagbasis blijft essentieel – die mag je eerst volgen om een totaalplaatje te hebben en vanuit dit werkboek verder te kunnen groeien.
Na die 7 avonden heb je voldoende inzichten en een heerlijk heldere methode in huis om zelf aan de slag te kunnen met deze inzicht brengende wetenschap…. Dan kan je in principe een horoscoop ‘duiden’ en een verhaal creeren voor zowel jezelf als voor anderen.

Wil je dan nog verder?? Dan groeien we door – er ontstaat dan weer een 7-avond cyclus met verdere verfijning waarin o.a. transits, relatiehoroscopen en specifieke thema’s uitgelicht gaan worden – stap voor stap groeien en nooit uitgeleerd raken…..

Wil je als astroloog eigenlijk ook therapeutisch werk doen?

Dan is de AHET workshop uitermate geschikt:

Tijdens het Astrologen Congres in Soesterberg in 2014, dat overigens zoals ieder jaar weer bijzonder inspirerend was, is dit logo ontstaan en het plan om deze therapie te lanceren.
Er nu alweer twee jaar overheen gegaan voor er echt concreet een ‘therapievorm’ ingezet en overgedragen kan worden. In 2014/2015 deze techniek wel in werking gegaan bij Gaia-ABC, dus er is inmiddels heel gerichte praktijkervaring in het lesmateriaal verwerkt.
Het blijkt zo grandioos te werken en zoveel diepgaande inzichten te brengen, als je met de astrologische verbanden kunt assisteren aan het herstel van de energie van de mens. Dit werkt prima vanuit Reiki, ReikiTalk, SEM, Quantum Touch of welk ‘energie-werk’ dan ook.
Over deze nieuwe, specifiek voor Astrologen ontwikkelde techniek, gaat dan ook mijn betoog en daar ga ik in Soesterberg in 2016 een lezing over geven.
Zelf ben ik vol passie astroloog geworden maar mijn frustratie zat vaak in het gegeven dat ik wel thema’s zichtbaar mocht maken, maar er verder geen handvatten voor kon aanreiken of constructief beweging in kon krijgen.
Die combinatie tussen “het zien en in beweging brengen” kwam in mijn praktijk wel aan de orde en zo is er in de loop van de afgelopen 12 jaar een hoop ervaring opgedaan. Nu blijkt dat elke astroloog in staat kan zijn om echt daadwerkelijk, therapeutisch werk te verrichten. Door te leren ‘communiceren’ met de planeten die aandacht vragen (of waar je zelf meer van wilt weten), komt veel wijsheid naar voren. Zo kan een astroloog ook zelf nog meer astrologische kennis opdoen terwijl degene die je behandelt de specifieke werking ondergaat en in balans kan komen.
Tijdens de AHET workshop van 2 aansluitende dagen leer je via kinesiologie ofwel spierreflexologie als het ware ‘in te loggen’ op de frequentie van de planeten en lichten. Tijdens die twee dagen krijgt iedere deelnemer ook toegang tot het werken met de energie van Sirius. Deze uitwerking van deze krachtige, dubbele ster van het sterrenstelsel “De Grote Hond” neemt duidelijk toe op onze Aardbol en geeft een prachtige, aanvullende licht- en energiebron voor de mensheid om mee te werken aan het herstel van lichaam en geest.
Door het communiceren met de Universele Energiebronnen via de cliënt geeft deze persoon dus in principe alle instructies, de prioriteiten, de volgorde, het tempo en de behandelwijze aan – heel specifiek, stap voor stap…..
De kennis van de astroloog brengt helderheid en inzichten in de uitwerking op lichaam en geest en met de handen breng je die ‘shifts’ ook echt daadwerkelijk in beweging. De astrologische inzichten zorgen voor geestelijke activiteit en het energiewerk zal het lichaam inspireren om te resoneren hierop.
De veranderingen die hierdoor ontstaan kunnen het zelfherstellend vermogen activeren en zo zie je dan de hele energieverdeling vaak op een natuurlijke ‘wonderlijke’ wijze terugveren.
Inmiddels heb ik in mijn praktijk “Gaia-abc” nu ruim ervaring opgedaan in het (samen)werken met de diverse Universele Energiebronnen. Zo kan ik gerust stellen dat je via spierreflexologie perfecte handposities kunt vinden die exact samenlopen met de geboorte- en actuele standen van de planeten van de betreffende persoon.
Uiteraard wordt er ook vanuit de Caduceus-Code gewerkt. De aandrijvende energie die hier zichtbaar wordt, geeft vele intense inzichten en bewegingen en ook die worden in de workshop uitgebreid toegelicht.
Als de ware kern van een kwaal/burn-out/verstoring eenmaal zichtbaar is dan kunnen alle aannames, gedachtepatronen en conditioneringen zich hieraan aanpassen.
Het werkboek wat bij deze workshop hoort is veel omvattend en geeft handposities vanuit organen, klieren en lichaamsfuncties maar ook vanuit de bijhorende meridianen die duidelijke ‘linken’ hebben naar planeetuitwerkingen. Daarnaast wordt er veel bereikt vanuit de impulsen van de kleine hersenen en ook hier wordt uitgebreid bij stilgestaan. Als mensen weer de ‘moed’ kunnen vinden (onderbuik) om naar hun intuïtie te luisteren (3e oog), dan komen ze vanzelf meer in balans en daar mogen wij als astroloog vol bewondering en dankbaar bij helpen…..
Door het werk van een AHET therapeut, kan de ‘eigen wijsheid’ in beweging komen en kunnen de planeten werken vanuit de initiële intentie, puur gezien vanuit de belofte ofwel de blauwdruk van de cliënt, vanuit de horoscoop….
Niet meer levend vanuit verwachtingspatronen van ouders en/of omgeving, niet meer geblokkeerd vanuit een zwaar psychologisch dna verstoring of vanuit gecreëerde angst- en/of gedachtepatronen van culturen en/of opvoedingen. Krachtig en puur vanuit de talenten en ‘beperkingen’ die van ieder en alles in de horoscoop in beeld kan krijgen, die wij als astroloog zichtbaar mogen maken en nu dus ook in beweging mogen zetten…..
Uitwerkend op lichaam en geest, puur individueel, zuiver en op maat gesneden….

 

Review:

Rita; Veghel: Op zaterdag 24 en zondag 25 september 2016 heb ik met drie anderen de workshop AHET gevolgd bij Floor.
Het waren 2 bijzonder fijne dagen! Op een prettige en duidelijke wijze vertelt Floor de lesstof met vele voorbeelden, zodat het duidelijk wordt. Daarnaast krijg je een flinke map mee met naslagwerk, en een lekkere lunch!

Ook na deze dagen mag je Floor mailen voor vragen wat ik zeker op prijs stel! Dank je wel!     Lieve groet, Rita

 

Wil je eens een heldere indruk krijgen over ‘de astrologie’?

Kijk dan eens op deze koppeling en laat Karen Hamaker, onze Nederlandse Top Astrologe, op inspirerende wijze uitleggen hoe e.e.a. werkt: https://www.youtube.com/channel/UCJIjePYIUI4gMt8iQ1LKbzQ

Enorm verhelderend…..