De eerstvolgende Caduceus Workshop datum komt weer in de planning en ook de AHET workshop is gebaseerd op het therapeutisch werken met deze energie:

Onlangs hadden we weer zo’n boeiende dag waarin we, aan de hand van een speciaal ontworpen workshop-werkboek deze astrologische verdieping en verheldering uitplozen.
Er werden diepe inzichten verkregen en de hele dag had een sfeer van (h)erkenning, individuele ontwikkeling- en groeikracht.

Interesse? Neem dan even contact met me op…..

Mijn boek “De Caduceus Code” heeft ISBN nr: 978-90-9024143-2 en  is te bestellen via de winkel: https://www.gaia-abc.com/product-categorie/boeken/

Astrologie, Psychologie en Anatomie zijn de thema’s die aan elkaar gekoppeld worden in dit A4, stevig gebonden naslagwerk, waarin het vooral draait om het vinden en herkennen van de oer-, wortelenergie van de mens. Deze energie geeft de essentie van een wezen weer, de energie tussen Yin en Yang.
In een horoscoop is deze informatie te vinden in het zogenoemde Caduceus Punt, het punt tussen de Zon en Maan en de medisch/psychologische achtergrond wordt uitgelegd aan de hand van de Chinese Geneeskunde.

“De Caduceus Code” kost € 29,95

Regelmatig wordt er in Waalwijk regelmatig een Caduceus Workshop gehouden. Als je kennis hebt van de astrologie dan is het zeker de moeite om eens meer informatie te vinden op gebied van de oerenergie van de mens, de basis, de kern waar uit de eerste driehoek ontstaat vanuit de Yang (Zon) en Yin (Maan) energie… Stuur gerust een mail naar: floor@gaia-abc.com als je wilt inschrijven of meer informatie zoekt rond deze boeiende dag waarbij je via een uitgebreid werkboek veel (astrologische-psychologische-medische) inzichten kunt opdoen. Ook de AHET workshop werkt veel vanuit deze energie, in 2 dagen kan je therapeutisch astroloog worden en kan je zelfstandig aan de slag om via de horoscoop en spier-reflexologie heel gericht balans te brengen.

Review: Leven in harmonie met jezelf!
Of je nu psycholoog, astroloog of geïnteresseerde bent in medische thema’s of in de relatie tussen lichaam en geest, iedereen zal beamen hoe belangrijk het voor je hele wezen is om in harmonie met jezelf te leven. Het leven bestaat uit een bijzondere balans, gesymboliseerd door de eeuwige wisselwerking tussen yin en yang, donker en licht, nacht en dag, zwart en wit, het emotionele en het rationele. Astrologisch wordt dat prachtig gesymboliseerd door de balans tussen Maan en Zon.  Alles in het leven heeft twee kanten, en in ieder mens zitten beide energieën, maar hoe werken die samen? Waar zit de kern van de harmonie met jezelf?  Die kern heeft Floor Geenen gevonden in een bijzonder astrologisch punt: het midpunt van de Zon en de Maan, een punt dat ze het Caduceuspunt heeft genoemd.
De praktische betekenis van dit punt heeft ze in haar therapeutische praktijk “Gaia’s ABC” gedurende de duizenden behandelingen die ze heeft gegeven mogen ervaren. Steeds weer gaf dit punt haar een bron van informatie over de oorspronkelijke kern van de mens, en werd de oerenergie van de mens zichtbaar. In dit boek heeft Floor Geenen vele van haar ervaringen met het Caduceuspunt neergelegd: theorie en achtergronden, diepere inzichten en vooral ook een aantal heldere duidingen, geïllustreerd aan de hand van talloze voorbeelden, zowel uit haar praktijk als van bekende mensen. Het boek is daardoor ook tot een naslagwerk geworden, een handboek waarin je de informatie in teken en huis van je eigen Caduceuspunt kunt terugvinden.  Bij de duidingen ligt de nadruk op de samenhang tussen astrologie, psychologie en geneeskunde, waarin ze ook facetten van de oude Chinese geneeskunde betrekt, evenals de leer van de chakra’s.

“De Caduceus Code” geeft een boeiende en verhelderende kijk op de relatie lichaam en geest, in verbinding met de essentie van de mens: de wortelstam waarop alles berust en die de basis is van onze bewegingen in balans.

Wil je alvast wat meer informatie over het Caduceuspunt, kijk dan hier.
De presentatie die ik gemaakt heb voor de lezingen over de “Caduceus Code”  vind je hier.

3&4 = Leven in Zeven

Dit kantelboek is ontstaan door de verbluffende samenhang tussen deze 3 & 4 = 7 factoren:

Wie kent ze niet? Uitspraken als Geloof, Hoop en Liefde – Bloed, Zweet en Tranen – Alle goede dingen in drieën. Waarom steeds 3 woorden, of verwijzing naar 3?

Wat te denken van het cijfer 4? Het cijfer 4 is een “heilig” getal dat wordt geassocieerd met het aardse. Er zijn namelijk 4 seizoenen, 4 windstreken, 4 evangelisten, en, een heel belangrijke, de 4 elementen Water, Vuur, Aarde, Lucht.

Tja, dan heb je factor 3 en factor 4… samen factor 7…. De 7 dagen van de week, de 7 tonen en de 7 kleuren van de regenboog.

Is het toeval? Nee!

In de kern van deze factoren is alles met elkaar verbonden!

Verbinding
In mijn therapeutische praktijk werd ik vele malen diep getroffen door de factoren 3, 4 en 7 en de verbindingen die elke keer terugkwamen. Het is bizar hoe gaaf dit in elkaar steekt, altijd weer sluitend en intens verfijnd van uitwerking.
Ik ben de verbindingen gaan zoeken tussen deze 3 factoren vanuit de 7 basis-energieën in Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus. De uitkomsten zijn fascinerend.

Waarom ben ik dat gaan doen?
Mijn verwondering en diepe respect voor Moeder Aarde en Vader Universum zijn de reden geweest om deze informatie te bundelen en te laten samensmelten op papier.
Na 7 jaren informatie verzamelen, was ik klaar om het samen te vatten en is uiteindelijk bijgaand mooie kantelboek 3&4 = Leven in Zeven het resultaat.

Inspireren en delen
Het is mijn wens anderen te inspireren in hun zoektocht naar wijsheid vanuit een van mijn motto’s “Niemand heeft gelijk, want niemand is gelijk”. Ik wil delen dat zovele zaken niet “zomaar toevallig” zo zijn.

Ik wil er graag meer over vertellen. Mail me gerust voor nadere informatie of bestel het boek via de ‘winkel’.