Fonoforese ofwel stemvorkentherapie
Alles bestaat uit trillingen, uit frequenties

Trillingen zijn veelal verantwoordelijk voor ‘spanning’ in de lucht. Kom maar eens in een ruimte waar net een stevige ruzie was – de trilling in de lucht is dan nog merkbaar. Het effect van kristallen die hun eigen frequentie uitstralen is een bekend fenomeen. Ontspanning die door (de trilling van) muziek wordt verkregen is duidelijk merkbaar en ook kleuren hebben hun eigen frequentie, hun eigen trilling effect.

Fonoforese of stemvorkentherapie is een methode waarbij trilling wordt opgewekt zonder het zijeffect van elektriciteit in te zetten. Het richt zich op het zelfhelend vermogen van de mens. Het is de trilling van de stemvork die het werk doet, door Hans Cousto in de bekendheid gebracht door zijn enorme inzet op dit gebied. Hij heeft de juiste frequenties berekend en het verband gevonden tussen de oudste muzieknotaties (ut queant la-xis) en de omwenteling van de planeten.
Voor meer informatie zie: “die kosmische oktave”: www.planetware.de/octave/cosmic-octave.html
Tijdens of na een fonoforese behandeling kun je op verschillende manieren reageren. Sommige mensen ervaren niets, andere ervaren sterke tintelingen of schieten in een lach- of een huilbui. Daarom is het raadzaam om deze therapie onder begeleiding te ondergaan.

Als astroloog ben ik sterk geboeid geraakt door de invloed die een bepaalde stemvork kan hebben op de (astrologische/planetaire) processen die gaande zijn in de mens.

In mijn praktijk Gaia-abc gebruik ik al jaren de spierreflex / kinesiologie methode in combinatie met astrologie. De cliënt kan door deze methode zelf aangeven welke stemvork hij nodig heeft om tot zelfhelend vermogen te komen of te werken aan persoonlijke groei en ontwikkeling. Door hierbij de astrologische koppeling te gebruiken, kan ik uitleggen op welk proces dit trillingsveld werkzaam is.

Voor alle planeten is er een eigen ‘vork’. Er is een “Aarde-vork” en uiteraard zijn er de Zon en de Maan stemvorken. Ook voor de diepere processen van de Zwarte Maan en Cheiron zijn speciale stemvorken die ingezet kunnen worden.

Wil je de planeet frequenties eens horen?
Kijk dan een filmpje op: Youtube