In mijn praktijk blijkt steeds sterker dat vele (steeds meer) gevoelsmensen resoneren op de energie van deze Vrouwelijke invloed. Ik krijg dan ook steevast rond de nieuwe Maan en volle Maan een aantal mails die spreken van onrust, pijnklachten, ongemak en extra stress.

Mijn bedoeling met deze informatie dat we wellicht wat meer rekening kunnen houden met
dit soort (extra) spanning in het leven. Als je weet dat het nieuwe/volle Maan aan het worden is, en je
voelt een extra onrust in jouw systeem? Haal dan eens glimlachend diep adem om zo die gevoelens
terug te geven aan moeder Aarde en meer het relativerende, creatieve aspect naar voren te halen.

Voor de astrologen onder ons verwijs ik heel graag naar de boeiende site van Beatrice Boucher: klik hier.
De invloed van de maan ook verhelderd wordt maar hier is wel astrologische kennis voor nodig.
Beatrice is een zeer kundig astrologe die te consulteren is als er pure astrologische informatie gezocht
wordt of je wilt graag een horoscoop uitgewerkt hebben. Door mijn drukke praktijk heb ik hier helaas geen tijd meer voor.

Nieuwe maan:
Als het nieuwe Maan is, dan is ze volledig onzichtbaar.
De locatie is exact gelijk aan de positie van de Zon. Er is als het ware een versterking, een samenbundeling van kracht, Zon en Maan staan zij aan zij. Bij Nieuwe Maan is het een prima moment om iets nieuws op te starten, om te zaaien, om met goede voornemens te beginnen of een wens uit te spreken. Deze energie werkt meestal twee dagen voor en twee dagen na de exacte dag uit. Deze Maanfase geeft Hekate, de Godin van de driesprong in beeld – keuzes maken om verlossing te vinden – als licht in de donkerste fase.

Wassende Maan ofwel 1e kwartier:
Hier is de maan weer 50% zichtbaar, inlopend naar Volle Maan.
Een uitstekend tijdstip om aan de gezondheid te denken. Alles wat je nu verteert, zowel geestelijk, spiritueel of lichamelijk zal eens zo sterk uitwerken en/of opgeslagen worden. Alles wordt dus dubbel zo sterk opgenomen. Dé tijd om de batterij op te laden, kracht te verzamelen, creatieve impulsen uit te werken en/ of inzichten te verkrijgen en in te zetten. Deze energie werkt vanaf drie dagen na Nieuwe Maan tot drie dagen voor de Volle Maan. Deze wassende Maan heeft Artemis / Diana als Godin als symboliek van jagende en zaaiende energie.

Volle Maan:
Nu is de Maan bijzonder krachtig, magisch uitwerkend en voedend in vrouwelijke energie.
De locatie is exact tegenover de positie van de Zon. Er is als het ware een oppositionele maar ook aanvullende energie (aswerking) in actie. Als de Zon bijvoorbeeld in Ram staat, dan staat de Maan in het tegenoverliggende sterrenteken namelijk het teken Weegschaal. Dan is de “ik-ander” balans in beeld. Bij de uitwerking is veel afhankelijk van de specifieke “teken-achtergrond” en ligt iedere maand weer in een ander thema, in een andere balans. Gevoelens worden versterkt, aangezet, creatief gevoed en geactiveerd in deze tijd. Juist in deze periode kan dus de nodige onrust ontstaan in thema’s die door het Sterrenbeeld van dit teken wordt aangeduid. Alles wordt versterkt, van natuurlijke geneesmiddelen tot uitwerking kristallen en/of rituelen. Deze energie werkt het sterkst twee dagen voor de Volle Maan tot en met een dag erna. De Volle Maan heeft Godin Demeter / Ceres als symbool van vruchtbaarheid, rijpheid en oogst.

Afnemende Maan ofwel laatste kwartier:
Juist in deze tijd stroomt het leven in zijn meest natuurlijke ritme, alles lijkt eenvoudiger dan anders en projecten hebben een grotere succeskans. Een goede tijd voor het inzetten van een genezing, voor het doorslikken, verteren en loslaten van pijn, verdriet, angst, moedeloosheid en boosheid. Afslanken of het stoppen met minder gezonde gewoontes krijgt in deze fase een goede kans…. Deze energie werkt het sterkst vanaf twee dagen na Volle Maan tot drie dagen voor de Nieuwe Maan.
Om niet te diep in het astrologische jargon te vervallen en toch te verhelderen waarom we op sommige momenten in de maand in een bepaald spanningsveld kunnen komen wil ik iedere maand, via de nieuwsbrief de tendens een beetje toelichten van waaruit de Maan haar licht laat schijnen (of weerkaatsen)…. Deze fase geeft Persephone / Prosperpina als Koningin van de onderwereld en psychologische opruimkracht.  Wil je een plan uitvoeren dan die je dat het best bij wassende maan, op retraite gaan liefst bij afnemende Maan.
Dat kan direct na de volle maan, je hebt 2 weken de tijd om de maan af te zien nemen.

Seizoenen:
De winterfase komt overeen met de nieuwe Maan, wachtend op het voorjaar.
Het voorjaar staat gelijk aan de wassende Maan, de energie neemt toe.
De zomertijd hoort bij de Volle Maan, hier is de energie op het hoogste punt om daarna weer af te nemen.
Zo hoort de afnemende Maan weer bij de herfstfase, tijd om te oogsten en rust in te zetten.

 

De Maan is het snelst bewegende hemellichaam en haar stand in een dierenriemteken geeft de sfeer aan waarin dingen op aarde gebeuren. Je kunt aan de hand van de stand van de maan in de geboortehoroscoop ‘zien’ hoe emotioneel gereageerd wordt.


Aansluitend kun je ook lezen hoe de lopende maan effect kan hebben in het leven door de positie die ze op het huidige moment heeft in de geboortehoroscoop.
Kijk maar eens (lekker kort door de bocht) voor sfeer indicaties aan de hand van de volgende lijst.

 

In Ram: hectisch, snel, vurig, gehaast, impulsief, dadendrang, soms agressief, twist, competitie, sporten, starten, direct.  Geen goede tijd voor compromissen, overleg of redelijkheid. Loopt de Maan in 1e huis dan is het tijd om impulsen voor een carrière of nieuw project te activeren, sollicitaties, brainstormen met name tijdens de nieuwe maan fase en voorzichtig bij volle maan

In Stier: kalm, rustig, ontspannen, overdacht, genietend, verteren, inschatten, op waarde schatten, natuur, consumeren, geldzaken. Geen goede tijd voor onderzoek, haastklussen of ingewikkelde zaken. Staat Maan in 2e huis dan is het tijd om belasting- en geldzaken te regelen en te budgetteren, vooral met wassende maan.

In Tweelingen: vlot vrolijk, grappig, spraakzaam, afwisselend, info uitwisseling, luchtig, open, korte reisjes, boeken en tijdschriften. Geen goede tijd voor zaken met lange spanningsboog, al te serieuze dingen of activiteiten die om concentratie vragen. Staat de Maan in 3e huis dan is het tijd voor besprekingen en communicatie.

In Kreeft: gezellig, huiselijk, warm, verzorgend, binnenskamers, familiaal, betrokken, inlevend, emotioneel, het “wij-gevoel”, voedend. Geen goede tijd voor zakelijke en ‘harde’ dingen. Staat de Maan in 4e huis dan is het een goede tijd om te investeren of te lenen.

In Leeuw: royaal, koninklijk, voornaam, luxueus, ruim, dirigeren, leidinggeven, delegeren, belonen, opvoeden, hartelijkheid, persoonlijke benadering en waardering. Geen goede tijd voor groepsactiviteiten of voor onpersoonlijke, algemene zaken. Staat de Maan in 5e huis, durf dan ruimte te geven voor romantiek maar hou dan ook belastingen in de gaten en lever klantgerichte service.

In Maagd: precies, details, systematisch, nauwkeurig, werk, dienende instelling, keurig, clean, afwerking, kritisch, maatstaven. Geen goede tijd voor ‘losse’ dingen, ontspanning of afleiding. Staat de Maan in 6e huis dan is het tijd om de gezondheid in de gaten te houden, boekhouding te verzorgen, budget op te stellen en te bewaken, ook klantgerichte service is in beeld.

In Weegschaal: evenwichtig, harmonie, vredelievend, compromisbereid, lief, zacht, verbondenheid, eenheid, diplomatiek, mooi. Geen goede tijd voor directheid of het opkomen van privébelangen. Staat de Maan in het 7e huis, dan is het een mooie tijd om bewust te worden van de relatie maar ook om een jaarplanning en besprekingen te maken, vooral met wassende maan.

In Schorpioen: onderhuids, stilzwijgend én veelzeggend, onderzoekend, intens, verborgen, zinderend, verwerken, uitstel, diepte, innerlijk leven, radicaal. Geen goede tijd voor oppervlakkige zaken of nietszeggende praat. Het gaat nu om de kern! Staat de Maan in 8e huis dan mag je balansproblemen oplossen en diepgaande onderzoeken in beweging zetten, vooral met afnemende maan.

In Boogschutter: open, overdreven, joviaal, jolig, lange gesprekken, filosofie(tjes) studie, meningsvorming, reizen en ruimte. Geen goede tijd voor uitvoerende energie, er kan veel afleiding van de rode draad zijn (waar het eigenlijk om gaat). Staat de Maan in 9e huis dan mag je doelstellingen verwezenlijken en klantgerichte service bieden.

In Steenbok: werk, verantwoordelijkheden, zakelijk, sober, concentratie, afstandelijk, betrouwbaar, serieus, hard. Geen goede tijd voor de meer persoonlijke of emotionele zaken. Staat de Maan in 10e huis dan is het tijd om balans op te maken, carrière te plannen en jezelf serieus te nemen, controle vind je het eenvoudigst/natuurlijkst met name met Volle Maan.

In Waterman: vernieuwend, prikkelend, uitdagend, confronterend, humaan, kameraadschappelijk, vrij, groepsbelangen, gespannen verhoudingen (vooral die onder dwang/stress staan). Geen goede tijd voor het behoud van oude of persoonlijke zaken. Staat de Maan in 11e huis dan is het tijd voor intuïtief overzicht en reclame activiteiten, even doorpakken en zichtbaar worden…

In Vissen: chaotisch, gevoelig, verlossend, maximaal ontspannen, creatief, geestelijk, dromerig, breekbaar, los, vrij, weg. Geen goede tijd voor ‘aardse’ zaken of nauwkeurigheid. Staat de de Maan in 12 huis dan mag je heel praktisch voor zichtbaarheid zorgen door bijvoorbeeld  reclame campagnes uit te rollen. Zorg wel voor natuurlijke stroming want met dwang zal het juist tegendraads uitwerken.