In mijn praktijk blijkt steeds sterker dat vele (steeds meer) gevoelsmensen resoneren op de energie van deze Vrouwelijke invloed. Ik krijg dan ook steevast rond de nieuwe Maan en volle Maan een aantal mails die spreken van onrust, pijnklachten, ongemak en extra stress.

Mijn bedoeling met deze informatie dat we wellicht wat meer rekening kunnen houden met
dit soort (extra) spanning in het leven. Als je weet dat het nieuwe/volle Maan aan het worden is, en je
voelt een extra onrust in jouw systeem? Haal dan eens glimlachend diep adem om zo die gevoelens
terug te geven aan moeder Aarde en meer het relativerende, creatieve aspect naar voren te halen.

Voor de astrologen onder ons verwijs ik heel graag naar de boeiende site van Beatrice Boucher: klik hier.
De invloed van de maan ook verhelderd wordt maar hier is wel astrologische kennis voor nodig.
Beatrice is een zeer kundig astrologe die te consulteren is als er pure astrologische informatie gezocht
wordt of je wilt graag een horoscoop uitgewerkt hebben. Door mijn drukke praktijk heb ik hier helaas geen tijd meer voor.

Nieuwe maan:

Als het nieuwe Maan is, dan is ze volledig onzichtbaar.
De locatie is exact gelijk aan de positie van de Zon. Er is als het ware een versterking, een samenbundeling van kracht, Zon en Maan staan zij aan zij. Bij Nieuwe Maan is het een prima moment om iets nieuws op te starten, om te zaaien, om met goede voornemens te beginnen of een wens uit te spreken. Deze energie werkt meestal twee dagen voor en twee dagen na de exacte dag uit.

Wassende Maan ofwel 1e kwartier:

Hier is de maan weer 50% zichtbaar, inlopend naar Volle Maan.
Een uitstekend tijdstip om aan de gezondheid te denken. Alles wat je nu verteert, zowel geestelijk, spiritueel of lichamelijk zal eens zo sterk uitwerken en/of opgeslagen worden. Alles wordt dus dubbel zo sterk opgenomen. Dé tijd om de batterij op te laden, kracht te verzamelen, creatieve impulsen uit te werken en/ of inzichten te verkrijgen en in te zetten. Deze energie werkt vanaf drie dagen na Nieuwe Maan tot drie dagen voor de Volle Maan.

Volle Maan:

Nu is de Maan bijzonder krachtig, magisch uitwerkend en voedend in vrouwelijke energie.
De locatie is exact tegenover de positie van de Zon. Er is als het ware een oppositionele maar ook aanvullende energie (aswerking) in actie. Als de Zon bijvoorbeeld in Ram staat, dan staat de Maan in het tegenoverliggende sterrenteken namelijk het teken Weegschaal. Dan is de “ik-ander” balans in beeld. Bij de uitwerking is veel afhankelijk van de specifieke “teken-achtergrond” en ligt iedere maand weer in een ander thema, in een andere balans. Gevoelens worden versterkt, aangezet, creatief gevoed en geactiveerd in deze tijd. Juist in deze periode kan dus de nodige onrust ontstaan in thema’s die door het Sterrenbeeld van dit teken wordt aangeduid. Alles wordt versterkt, van natuurlijke geneesmiddelen tot uitwerking kristallen en/of rituelen. Deze energie werkt het sterkst twee dagen voor de Volle Maan tot en met een dag erna.

Afnemende Maan ofwel laatste kwartier:

Juist in deze tijd stroomt het leven in zijn meest natuurlijke ritme, alles lijkt eenvoudiger dan anders en projecten hebben een grotere succeskans. Een goede tijd voor het inzetten van een genezing, voor het doorslikken, verteren en loslaten van pijn, verdriet, angst, moedeloosheid en boosheid. Afslanken of het stoppen met minder gezonde gewoontes krijgt in deze fase een goede kans…. Deze energie werkt het sterkst vanaf twee dagen na Volle Maan tot drie dagen voor de Nieuwe Maan.
Om niet te diep in het astrologische jargon te vervallen en toch te verhelderen waarom we op sommige momenten in de maand in een bepaald spanningsveld kunnen komen wil ik iedere maand de tendens een beetje toelichten van waaruit de Maan haar licht laat schijnen (of weerkaatsen)….

Kijk hiervoor in de agenda.