In mijn praktijk is de astrologische samenhang van lichaam en geest heel helder naar voren gekomen en beschreven in mijn boek “De Caduceus Code”. Hier onder volgt een globale beschrijving van de dierenriem tekens en hun samenhang met het lichamelijke aspect van de mens.
Er wordt sinds mensenheugenis verband gelegd tussen de tekens van de dierenriem met bijbehorende planeten en bepaalde lichaamsdelen, van Ram (hoofd)  tot Vissen (voeten)

Ram domineert het hoofd, de bovenkaak, hersenen, ogen en oren de algehele constitutie en ontstekingen. Rammen hebben vaak hoofdpijn, door hun onstuimigheid wordt adrenaline in het bloed gepompt.
Mars beïnvloedt de spieren, bijnieren, de urinewegen, de mannelijke voortplantingsorganen (teelballen) en seksualiteit in het algemeen en ontstekingen en bacteriële infecties.

Stier domineert onderkaak, keel, amandelen, neus, schildklier, hals en kleine hersenen. Hierdoor zijn stieren vatbaar voor kouvatten. De schildklier valt onder het stier teken, wanneer die niet goed werkt krijgen ze problemen met het lichaamsgewicht.
Venus wordt in verband gebracht met de keel, nieren, slijmvliezen, aders, hormoonstelsel en onderrug.
Door schildklier invloed ook een rol in de regulering van het calcium niveau en de opname van vit. E.

Tweeling domineert schouders, armen, handen, longen, en de zenuwen. Tweelingen zijn vaak rusteloos en leven op de toppen van hun zenuwen.
Mercurius wordt in verband gebracht met de ademhalingsorganen, de hersenen, het intellect, het zenuwstelsel en bloedcirculatie.

Kreeft domineert de maag, het spijsverteringsstelsel, de slijmvliezen, de borsten en borstholte. Doordat zij geneigd zijn zich eerder dan anderen zorgen te maken, krijgen zij makkelijk een maagzweer.
Maan voor borsten, vochthuishouding, spijsvertering, slokdarm,  maag en vrouw-voortplantingsorganen.

Leeuw domineert het hart, de rug en de ruggengraat, de bloedcirculatie, de ogen en het zwanger zijn Leeuwen die een druk leven leiden, zouden het op middelbare leeftijd iets rustiger aan moeten doen anders is er kans op hart en rugklachten.
Zon beheerst het hart, de rug en de ruggengraat. Tegenwoordig wordt hij in verband gebracht met de thymus (zwezerik), een endocriene (inwendige) klier, achter het borstbeen met zijn hormonale werking.

Maagd domineert het zenuwstelsel ‘Solar Plexus’, spijsvertering, ingewanden, dunne darm, darmflora gal, lever en milt. Vaak zwak maag- en darmstelsel en interesse gezondheid en vegetarisme.
Mercurius beïnvloedt de ademhalingsorganen, de hersenen, het zenuwstelsel en de bloedcirculatie.

Weegschaal domineert de nieren, lever, lendenen en de rug.
Venus wordt in verband gebracht met de keel, nieren, slijmvliezen, aders, hormoonstelsel en onderrug. Door schildklier invloed ook een rol in de regulering van het calcium niveau en de opname van vit. E.

Schorpioen domineert de geslachtsorganen, urinewegen en de lagere ingewanden: blaas/dikke darm. Perfectionisme kan frustratie (=dwarsboming) of verdrukking van de seksuele energie leiden en vervolgens tot agressie.
Pluto (& Mars): geslachtsklieren, in het bijzonder de celkern/celvorming en het erfelijkheidsmateriaal DNA

Boogschutter domineert geraamte, spieren, heupen (-zenuw), dijen, bekken, eierstokken en lever. Er is behoefte aan voldoende geestelijke en lichamelijke activiteit, anders treedt vadsigheid op.
Jupiter beïnvloed de, vetstofwisseling, de hypofyse (hersenaanhangsel) de hormonale klier die de lichamelijke ontwikkeling beheerst. Tevens is er de invloed op slagaders

Steenbok domineert de knieën, beenderen, tanden, haren, huid en gewrichten. De starheid geeft vaak klachten over een slecht gebit, orthopedische problemen en reumatiek of verhardingen in het algemeen.
Saturnus staat in verband met galblaas, milt, huid, gebit en de beenderen. (ook opname van vit. C.)

Waterman domineert de onderbenen, de enkels en de bloedsomloop. Ze kunnen lijden aan spataderen en aderverkalking.
Uranus houdt verband met de bloedsomloop en de pijnappelklier, die ook wel het overblijfsel van het “derde oog” wordt genoemd. Ook invloed op elektrische impulsen langs de zenuwcellen en het hartritme.

Vissen domineert voeten, bloedvloeistof, lymfevaten, ook bronchiale klachten en chronische ziekten.Vissen zijn hypersensitief, bij ieder klein ongemak wordt het hele welzijn aangetast hierdoor kan de neiging tot hypochondrie ontstaan. Ook zijn ze vaak overgevoelig voor medicijnen en kunnen het beste alternatieve geneeswijzen gebruikt worden voor herstel..
Neptunus beïnvloedt het zenuwstelsel en vooral de thalamus, een deel van de tussenhersenen die een rol speelt bij het overbrengen van prikkels naar en van de zintuigen. Algemene degeneratie en virusinfecties.

Sinds jaar en dag zijn er mensen op zoek naar de oorsprong en oplossingen voor medische problemen.
In bijgaande pagina’s is te lezen dat er linken zijn tussen astrologie en therapieën zoals de Bloesem therapie van Bach, de mineralen/zouten therapie van Schüssler en bijvoorbeeld de geneeskrachtige werking van edelstenen.

Zo is Cichorei bijvoorbeeld een zeer geschikte Bach Bloesem voor binnenvetters zoals Schorpioenen meestal zijn. Zo heeft ieder Sterrenbeeld een eigen link naar een bloesem en zijn specifieke werking. Natuurlijk zijn er nog veel meer bloesems dan diegene die bij de 12 sterrenbeelden passen, net zo goed als er meer specifieke kenmerken zijn bij mensen waardoor ze in wellicht uit balans raken. Zo kan je niet stellen dat alle Schorpioenen baat hebben bij Cichorei maar met behulp van een astroloog zou er gekeken kunnen worden naar zware punten in een horoscoop, naar de ascendant, naar de plaatsing in huis of naar andere eigenschappen of spanningsvelden waar een bepaalde bloesem bij hoort. Het is ook mogelijk dat juist het tegenovergestelde teken en de bijbehorende bloesem heel erg geschikt zou zijn om juist weer de nodige balans te vinden zodat de vermelde Schorpioen juist de Gentiaan bloesem in zou kunnen nemen die bij Stier hoort.

Hetzelfde geldt voor de Schüssler Zouten zodat de bijgaande vermeldingen vooral zorgvuldig bekeken dienen te worden. Toch kan je wel stellen dat de specifieke eigenschappen die bij de zouten staan bij een bepaald sterrenteken horen en zodoende is dan dit mineraal toch geschikt om een periode in te gaan nemen en te kijken naar het effect wat dit zeker kan bewerkstelligen.

Bij de edelstenen gaat het ook weer om trillingen, iedere steen heeft zijn eigen frequentie en het kan goed zijn dat door die werking een heleboel in beweging wordt gezet bij iemand die niet helemaal in balans is.
Iedere steen heeft zijn eigen kleur, iedere kleur heeft zijn eigen trilling en verbinding met een chakra en de bijbehorende organen/klieren en meridianen en zo kan je weer zien dat alles eigenlijk met elkaar verbonden is.

Het lijkt me overduidelijk dat echt alles op onze planeet Aarde met elkaar verbonden is en het is onmogelijk om alles te vermelden. In de toekomst zal ik hier zeker nog dieper op ingaan en melding van meer details maken maar voor nu is er slechts even de basis informatie waarvan ik hoop dat er toch veel plezier en inspiratie uit opgedaan wordt. Het is wellicht raadzaam om regelmatig op deze site te kijken of er nog meer informatie beschikbaar is want ik blijf informatie zoeken en vermelding maken van hetgeen ik gevonden heb.

In alle therapieën schuilt een hoop wijsheid en het vinden van balans is nu eenmaal heel belangrijk voor ons welzijn. Nu ik steeds meer ervaring krijg met BodyTalk en ReikiTalk blijkt het doeltreffendste van deze therapieen dat alles op prioriteit bekeken wordt en zo kunnen ook bovenstaande natuurlijke remedies getest worden op hun werking. Als een therapie geen prioriteit heeft, of dat men er simpelweg nog niet aan toe is om dit specifieke item te balanceren heeft het ook duidelijk minder nut om hiermee te beginnen.

Natuurlijk kan er altijd contact opgenomen worden met Gaia – ABC als er meer informatie gezocht wordt.