Iemand wordt geboren onder een bepaald dierenriemteken, dit is het teken waarin de Zon stond op het moment van de geboorte. De algemene informatie die hieruit komt is hetgeen wordt weergegeven in de globale interpretaties in dagbladen en tijdschriften maar natuurlijk is het niet mogelijk om de hele mensheid te verdelen in de volgende 12 secties:

Ram 21 maart – 20 april
Stier 21 april – 21 mei
Tweelingen 22 mei – 21 juni
Kreeft 22 juni – 22 juli
Leeuw 23 juli – 23 augustus
Maagd 24 augustus – 22 september
Weegschaal 23 september – 23 oktober
Schorpioen 24 oktober – 22 november
Boogschutter 23 november – 21 december
Steenbok 22 december – 20 januari
Waterman 21 januari – 18 februari
Vissen 19 februari – 20 maart

 

De twee lichten die van belang zijn geven al een stuk basis informatie: De Zon geeft de ego, de ratio in een horoscoop weer, de Maan geeft de emotionele kant van een persoon aan. Door invloed van de Maan in een heel ander teken als waar de Zon in staat kan bijvoorbeeld al een heel ander beeld ontstaan in de persoonlijkheid. Op deze manier heeft iedere planeet zijn eigen stuk invloed op een individu. Tel hierbij de informatie op die komt van de planeten zoals: Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto, en er vormt zich al meer een totaal portret van een specifieke persoonlijkheid.
Naast deze informatie wordt ook nog de planeetplaatsing per huis en de invloed van huisheren vermeld.
Om een ingewikkeld verhaal duidelijk te maken geef ik hier even een voorbeeld:
De zon kan staan in Tweeling in het 8ehuis, hetgeen een heel ander stuk informatie geeft als diezelfde zon in Tweeling in bijv het 2e huis zou staan.

Naast de typerende eigenschappen die deze informatie al geeft kunnen er, door de afstand tussen planeten/lichten en andere belangrijke punten in een horoscoop, ook bepaalde verbindingen ontstaan – dit worden aspecten genoemd.

Voorbeeld:
Zo kan bovenstaande Zon in Tweeling een heel prettige verbinding maken met de Maan maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat er een spanningsaspect ontstaat waardoor de samenwerking tussen deze twee lichten niet altijd even soepeltjes verloopt en er een spanning is tussen de rationele en het emotionele leven van een mens.
In een horoscoop kan ook gekeken worden waar ontspanningsmogelijkheden zitten en hoe hier het beste gestalte aan gegeven kan worden.

Er zijn nog een aantal belangrijke punten waarnaar gekeken wordt zoals de Ascendant, Midhemel, Gelukspunt etc en in het blok Diversen wordt hier wat meer uitgebreid vermelding van gemaakt.

Bij het klikken op uw Sterrenbeeld verschijnt er een algemene beschrijving.
Uiteraard zijn er meer invloeden dan uitsluitend deze Zonne-uitleg zodat dit echt als heel algemeen gelezen dient te worden.
Als kanttekening wil ik nog even vermelden dat hier in de Hij-vorm geïnterpreteerd wordt maar dit kan uiteraard ook van toepassing zijn voor alle Zij-vormen.