Periode van 21 april – 21 mei

Heerser – Venus

Sleutelwoord – Ik heb

Kleur – groen

Geur – roos, jasmijn, sering

Steen – Rozenkwarts, koraal

Gaf de Ram de begin impuls, de Stier vormt die impuls om tot zekerheid, want zekerheid is een sleutelwoord voor het teken Stier. De Stier is in zekere zin een reactie op de Ram: daar de onvoorzichtigheid en het onbekende, hier juist de voorzichtigheid en het zich houden bij de veiligheid van het bekende. Hij loopt het liefst op veilige en beproefde wegen in plaats van risico’s te nemen. Een door hem ingenomen  standpunt geeft hij zomaar niet prijs, of je moet hem van het tegendeel kunnen overtuigen. Zijn binding met de materie maakt dat hij oog heeft voor waardevolle zaken en zeer zeker ook wil hij wat spaarcentjes opzij leggen. Hij bewaart graag een appeltje voor de dorst want dat geeft hem zekerheid, een fijn gevoel.

Als aardeteken gelooft hij alleen in die zaken die hij met zijn zintuigen kan waarnemen. Een Stier komt niet snel in actie, maar staat hij achter een zaak dan kan hij daar lang en hard aan werken.  Hij heeft een oneindig geduld en hij is erg precies. Van nature is hij erg jaloers omdat hij ook mensen en hun gevoelens als zijn bezit kan gaan beschouwen en daardoor de ander weinig ruimte laat. Een zekere gemakzucht en zelftoegeeflijkheid is hem niet vreemd, zodat hij op moet passen niet te dik te worden. Want als een Stier niet lekker functioneert kan hij veel gaan snoepen De stier kan zich vaak zorgen maken over de inefficiëntie en onnauwkeurigheid van anderen, over geldproblemen, onroerend goedzaken, grond, ontmoetingen met onsympathieke en wrede personen en geluidsoverlast. Hij zal altijd rust zoeken en kan deze vinden in een paar dagen er tussenuit of in het tuinieren in de moestuin. De omgang met de medemens geeft meestal weinig moeite. Zolang anderen hem met rust laten, zal de Stier ook de anderen geen strobreed in de weg leggen. De Stier is daarom over het algemeen prettig gezelschap, zolang ze maar niet overal over gaan discussiëren, want de Stier heeft nu eenmaal overal zo zijn eigen mening over. Hij wil voor de lieve vrede wel wat water bij de wijn doen maar dat tot een bepaalde hoogte. Als bij de Stier de maat vol is, kan hij  z’n tegenstanders fel te lijf gaan. Als “een Stier in de porseleinkast” kan hij dan alles vernietigen wat op zijn pad komt.

De Stier verkrijgt zijn zelfbewustzijn door de materie: óf door er zoveel mogelijk van te willen hebben; óf door die materie te willen beheersen en te gebruiken als middel om scheppend te werken. In het eerste geval spreek je dan van bezitterdrang, in het tweede geval het omgaan met je creatieve vaardigheden. Daarom is de Stier ook een van de kunstenaarstekens. Hij heeft over het algemeen een goed gevoel voor vormen en verhoudingen en doel en productiviteit worden als belangrijk gezien. Verdere begrippen die op de Stier van toepassing zijn: vasthoudendheid, koppigheid, uithoudingsvermogen en betrouwbaarheid. De Stier is op comfort ingesteld en hij kan genieten van het “zalig-niets-doen”. Kalm aan dan breekt het lijntje niet is zijn motto.

Een vakantie aan het strand of ergens waar zon en rust te vinden is, zal hem  meer trekken dan een avontuurlijke reis. Kamperen wil hij wel maar dan moet de camping wel van alle gemakken zijn voorzien. Liever kiest hij voor een zeer verzorgde reis, waarvan hij weet dat van het begin tot  het eind alles tot in de puntjes geregeld is. Stieren hebben een goed gehoor en een prettige stem en veel Stieren kiezen de muziekbeoefening als hun hobby. Vaak ook zingen ze, zichzelf daarbij begeleidend. De soort muziek die de Stier het meest trekt is die, waarin duidelijk een melodie herkenbaar is en die vloeiend verloopt. Als kunstzinnige bezigheden schilderen en tekenen ze graag, maar ook interieur- en mode- ontwerpen vindt de Stier een voor hem belangrijke mogelijkheid om zijn tijd zinvol te benutten.

De belangrijkste raad die men Stier-mensen kan geven is: hou maat : zowel wat de activiteit als de assertiviteit betreft. en …    wees wat minder koppig!!!

Anatomisch:keel, neus, oren en de hals.

Bachbloesem: Gentiaan (Gentiana amarella),opwekkend,  maakt optimistisch en positief denkend.

Schüssler Zouten: Natrium Sulfuricum werkt regulerend op de nierfuncties en bij reumatische klachten.

Element:AARDE:
Stelt vast dát er iets is en bekijkt dat vervolgens met zijn zintuigen. Hij neemt de uiterlijke vorm uitstekend waar en ontleent zijn zekerheid aan dat wat voor hem tastbaar en direct is.

Kruis: VAST:
Luistert naar de stem van zijn eigen innerlijk en verwerkt diep en grondig. Hij kent een lang verwerkingsproces en komt er pas mee naar buiten als hij alles voor zichzelf op een rijtje heeft gezet.

Wat Stieren nodig hebben: Zekerheid en houvast
Dan zijn ze: Vriendelijk, betrouwbaar en voorzichtig
Anders worden ze: Koppig, materialistisch en driftig