Periode van 21 mei – 21 juni

Heerser – Mercurius

Sleutelwoord – ik denk

Kleur – kanariegeel

Geur – amber, reseda, narcis, orchidee

Steen – Tijgeroog, agaat

Na de fase van het scheppen van zekerheden van de Stier, komt de fase van de Tweelingen, waarin het leggen van contacten centraal komt te staan. De Tweelingen legt relaties tussen alles: tussen feiten, tussen mensen, enz. De Tweelingen verkrijgt zijn persoonlijke zekerheid door het ordenen en indelen van de mensen en de gegevens die hij op zijn weg tegen komt. Daardoor is hij de schepper van systemen en technieken, zonder diep op de contacten in te gaan. Hij weet graag veel, maar de hoeveelheid kennis is belangrijker dan de inhoud.
Hij is rusteloos van geest en zijn aandacht gaat nooit lang naar hetzelfde uit. Hij heeft moeite zich te concentreren, is snel afgeleid en zijn interesse voor nieuwe dingen is heel gauw gewekt. Zijn nieuwsgierigheid kent geen grenzen, wat hem op het kennis- en informatievlak goed van pas kan komen; hij zou bijvoorbeeld als journalist geen gek figuur slaan. Hij spreekt gemakkelijk, is een vlotte verteller en beschikt over het vermogen om zijn kennis op een duidelijke wijze aan anderen over te brengen. Als onderwijzer is hij ook zeer geschikt, daarnaast ligt het beroep van vertegenwoordiger hen ook wel, ze beschikken over handelsgeest en kunnen snel een situatie doorzien en daarop inspringen.

Ze houden van afwisselend, intellectueel werk en werk dat hun in contact brengt met veel mensen. Een Tweelingen gaat graag met jonge mensen om, en in hun uiterlijk hebben ze iets jeugdigs wat ze tot op hoge leeftijd toch nog kunnen behouden. Ze zien er meestal jonger uit dan ze in werkelijkheid zijn. Naast hun gezonde verstand beschikt de Tweelingen ook over een grote mate van praktische handvaardigheid. Op veel Tweelingen is het gezegde van toepassing “wat het oog ziet, kunnen hun handen maken”. En daarnaast kunnen ze gemakkelijk twee dingen tegelijk doen. Wel bestaat het gevaar dat zij door hun veelzijdigheid hun capaciteiten versplinteren. Met de waarheid nemen zij het altijd niet even nauw en een leugentje om bestwil kan hun makkelijk uit de mond rollen.
De Tweelingen is als een kameleon en past zich aan bij een situatie die hem op dat moment het beste uitkomt.  Verder zijn ze dol op korte reisjes en allerlei uitstapjes. Ze zijn niet erg huiselijk ingesteld, wat nerveus van aanleg, opgewekt en spraakzaam. Daarnaast erg leergierig maar soms wel wat vergeetachtig. De Tweelingen weet op andere mensen een prettige indruk te maken en hebben een goed gevoel voor humor. Ze houden van allerlei woordspelletjes en van puzzelen. Vaak bezitten ze een goed gevoel voor talen en kunnen ze uitstekend imiteren. Door hun handigheid gaat hun het goochelen en het jongleren vaak ook goed af. De Tweelingen worden wel “de vrolijke vlinders van de dierenriem” genoemd.

Ze uiten hun communicatieve vermogens ook wel door veel praten of urenlang telefoneren. Waar de Stier emotioneel bezitterig is, is de Tweelingen dat allerminst. In zijn emoties en bindingen is hij doorgaans wat oppervlakkig. Zo vasthoudend als de Stier is, zo veranderlijk is de Tweelingen. Omdat zijn gevoelsleven meestal niet zo diep gaat, zal een gevoelige partner zich daardoor teleurgesteld voelen. Zelf zal de Tweelingen een partner kiezen die hem mentaal weet te boeien en een partner die bereid is hem genoeg vrijheid te geven. Onder de Tweelingen vinden we ook het grootste percentage vrijgezellen, die het vrijgezellenbestaan ook ‘vrij’ gezellig vinden. Doordat de tweeling vlug van begrip is kan dit teken uitblinken als: journalist, impresario, bemiddelaar, vertaler, schrijver, acteur, balletdanser, secretaris, handelsexpert, leraar, typograaf en imitator.

Een eigenschap die een Tweelingen zich beslist eigen moet maken is leren rusten. Lichamelijke rust kan een Tweelingen nog wel vinden als hij bijvoorbeeld ligt te lezen, doch zijn geest is voortdurend bezig. De Tweelingen zal graag een sport beoefenen waarbij veel beweging noodzakelijk is. Tennis is bij de Tweelingen een favoriete sport en als intellectuele sporten bridgen en schaken.

Anatomisch: armen, handen, longen, schouders en de zenuwen.

Bachbloesem: Loodkruid (Cerato stigma); maakt resoluut en heelt zelfvertrouwen en innerlijke wijsheid.

Schüssler Zouten: Kalium Muriaticum tegen slijmproblemen en chronische ontstekingen van luchtwegen.

Element: LUCHT:
Past de dingen die hij ziet en de zaken die hij ervaart zoveel mogelijk op een logische en/of theoretische manier in zijn begrippenkader in. Hij benadert de wereld via het denken en de logica en ontleent zekerheid aan mentale processen.

Kruis: BEWEEG:
Kan nogal luchtig over allerlei problemen heen stappen, gewoon blijven functioneren en denken dat zijn problemen zijn opgelost als hij ze geconstateerd heeft.

Wat de Tweeling nodig heeft: Contacten, uitwisseling, communicatie
Dan is hij: Vrolijk, mentaal, veelzijdig, handig en helder
Anders wordt hij: Oppervlakkig,praatziek, roddelzuchtig