Body- & ReikiTalk kan de kijk op gezondheidszorg volledig veranderen……

Wat houdt deze bijzondere manier van “Talk” ofwel van “Communiceren” in?

Veilig, simpel, snel en effectief is de werking van deze opmerkelijke techniek die gebaseerd is op behandelwijzen van over heel de wereld en uit alle tijden. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van de Chinese acupunctuur meridianen, oosterse filosofieën, spierreflexologie, natuurwetenschappen en diverse oeroude geneeswijzen, in combinatie met moderne geneeskunde en westerse medische ervaringen.

Body- en ReikiTalk geven een vorm van therapie die het lichaam en zijn energiesysteem in staat stelt zichzelf te synchroniseren, waarna het weer kan functioneren zoals het van nature bedoeld is.
Door dagelijks terugkerende stress-situaties, trauma’s, littekens en bijvoorbeeld gevolgen van ongevallen functioneren de mechanismen van het lichaam vaak niet meer optimaal en kunnen ziektes ontstaan.

Door middel van deze therapie kan er weer harmonie optreden waardoor fysieke en emotionele problemen worden opgelost. BodyTalk is een op zichzelf staande therapie die toegepast kan worden bij iedere vorm van ziekte of ongemak, zowel afzonderlijk als in combinatie met andere technieken. Als de communicatie tussen diverse lichaamsdelen of functies weer hersteld is, kan het lichaam zijn eigen natuurlijke genezings-proces in werking zetten. Uiteraard heeft ook BodyTalk zijn beperkingen, zoals iedere andere geneeswijze die heeft. Bij acute ziektes, ongevallen en trauma’s is het altijd zaak als eerste een reguliere arts te raadplegen.

De BodyWork therapeut zal altijd eerst via het lichaam van de patiënt om permissie vragen voor het behandelen op alle niveaus, zowel lichamelijk als geestelijk. Indien noodzakelijk wordt de patiënt doorverwezen naar een specifieke arts of andere behandelmethode.

Hoe werkt Bodywork?

1. Door het communiceren met de innerlijke wijsheid van de patiënt d.m.v. spierreflexologie kan de therapeut een ‘ja’ of ‘nee’ antwoord verkrijgen op iedere vraag die gesteld wordt.

2. Met het doorlopen van een uitgebreid aantal vragen in een vast protocol komt de therapeut te weten wat er precies gebalanceerd dient te worden en in welke volgorde, teneinde lichaam en geest te harmoniseren. Het combineren van lichaamsdelen en lichaamsfuncties in de juiste volgorde blijkt essentieel voor een optimaal herstel op lichamelijk, geestelijk, emotioneel of energie niveau.

3. De therapeut en/of patiënt maken contact met de lichaamsdelen die verbonden dienen te worden en de therapeut klopt vervolgens zachtjes op het hoofd om de hersenen de verbinding te laten maken en herstel of correcties in werking te zetten.

4. Daarna klopt de therapeut op het borstbeen ten einde de veranderingen in het hart op te slaan, hetgeen er voor zorgt dat het een blijvende verandering wordt.

Wat is het resultaat?

  • Goede resultaten worden geboekt in vrijwel elke gezondheidssfeer.
  • Het is niet bedreigend en absoluut veilig, zonder enige schadelijke bijwerking.
  • Er wordt geen diagnose gesteld of medicijn voorgeschreven.
  • Er ontstaan geen conflicten met andere therapieën.
  • Patiënten ervaren de behandeling als prettig en ontspannend.
  • Resultaten zijn duidelijk op allerlei niveau: Lichamelijk, Geestelijk en Emotioneel.

 

Persoonlijk ben ik in contact gekomen met BodyTalk, een van de vormen van deze therapie, op het eiland Cyprus. Aangezien ik reeds 17 jaar last had van fybromyalgie, een soort weke delen reuma met altijd veel pijn en ME, het chronisch vermoeidheidssyndroom, was ik ook altijd op zoek naar ‘iets’ wat verlichting kon brengen. Mijn hoop op genezing had ik eigenlijk al opgegeven, want ik had naar mijn idee inmiddels de meest uiteenlopende therapieën uitgeprobeerd. Na een aantal BodyTalk behandelingen had ik echter een heel ingrijpende en emotionele behandeling waarbij echt de kern van het probleem werd geraakt en nadien heb ik tot mijn grote verbazing geen pijn en/of vermoeidheid meer ervaren. Gesterkt door deze ongelofelijke ervaring en na zoveel jaren weer vol energie, ben ik deze techniek zelf gaan leren, gaan toepassen en gaan integreren in mijn werk en workshops. Ik kan niet anders zeggen dan dat de resultaten verbluffend zijn.

Patiënten met bijvoorbeeld M.E., fybromyalgie, reuma, sport blessures, eczeem, candida, fobieën, stress, rugklachten, hooikoorts, allergieën, dyslexie, voedsel intoleranties, menstruatie klachten, hoofdpijn, virussen, infecties, emotionele blokkades en andere disharmonische situaties voelen zich na een aantal behandelingen zeer gesterkt en opgelucht. Ook bij ADHD kinderen worden mooie resultaten geboekt.

Er wordt geen diagnose gesteld of iets voorgeschreven, alles wordt door de patiënt zelf aangegeven en vooral de prioriteit van de te behandelen items wordt feilloos getraceerd. Dit blijkt essentieel voor het succesvol werken van deze wonderlijke therapie. Alle belangrijke informatie komt van de innerlijke, onbewuste wijsheid van de patiënt en voor iedere handeling wordt toestemming aan het lichaam gevraagd, zodat alles in harmonie verloopt en niets kan worden geforceerd. Zo kan ook niet ingeschat worden hoeveel behandelingen iemand nodig heeft en zelfs de datum voor een eventuele herhalingsbehandeling wordt bepaald d.m.v. vragen te stellen aan het lichaam – echte ‘Body Talk’ dus….

In mijn praktijk wordt van deze techniek dankbaar gebruik gemaakt in combinatie met mijn astrologische achtergrond en de Universele Reiki energie – deze combinatie blijkt ruimte te geven om te helpen bij vele, diepgaande transformatieprocessen.