Geboren onder het sterrenbeeld Tweelingen ben ik heel mijn leven al op zoek naar kennis en informatie.
Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in een kruiderij waar diverse natuurgeneesmiddelen werden geadviseerd ging ik me steeds meer interesseren voor natuurlijke geneeswijzen en de kracht van kristallen en edelstenen.
Daarnaast bestudeer ik al jarenlang de invloed van planeten op de mens en ben officieel erkend astrologe en lid van de AVN en de ASAS, de Astrologische Vakverenigingen in Nederland. In mijn zoektocht naar natuurlijke geneeswijzen kwam ik op het prachtige eiland Cyprus, waar wij jarenlang een aantal maanden per jaar verbleven, in aanraking met de BodyTalk™  techniek. Deze therapie is voor mij persoonlijk belangrijk gebleken omdat ik hierdoor eindelijk van mijn fibromyalgie (pijn/vermoeidheid) klachten ben genezen, iets waar ik 17 jaar last van heb gehad.
Na het dankbaar hervinden van mijn eigen nieuwsgierige en onstuitbare energie ben ik uit volle overtuiging en op eigen wijze “AHET” therapeute geworden. (AHET = Astrologisch Herstellende Energie Therapie)

Boeken:

In de loop der jaren zijn er inmiddels drie boeken gecreëerd rond de wonderlijke verbondenheid tussen lichaam en geest in de wereld.
Allereerst ontstond vanuit de therapeutische praktijk: de Caduceus Code, een boek waarin het mentale en psychologisch verband via de Chinese geneeskunde wordt uitgelegd en dan hoofdzakelijk op astrologisch vlak.
De magische verbinding die ontstaat als eicel en zaadcel zich tot een nieuwe persoonlijkheid vormen komt in beeld; drie energielijnen – vanuit het mannelijke, het vrouwelijke én vanuit de kern van de individuele kracht, de Caduceus energie.

Vanuit die kennis is in 2018 weer een nieuw boek op de markt gebracht. In dit boek draait het ook om diezelfde kern maar nu vinden we ook de onafscheidelijke vier-factor bij de kernachtige drie terug. Deze kunnen zich uiteindelijk uitwaaieren naar de factor zeven.
Dit boek is dan ook een ‘kantelboek’, en heeft dus twee voorkanten. De ene kant draait om de 3&4 uitleg vanuit diverse invalshoeken en de andere kant laat zien hoe vele wijsheden op deze aardbol te herleiden zijn naar de zeven klassieke energiebronnen. Dit kan je als een soort trechter zien waardoor alles uiteindelijk weer terug te voeren is naar yin-/yang- en kernenergie.
Diverse onderwerpen worden belicht, van apocalyps tot zodiac. Van wetenschappelijke en universele thema’s tot aan de sprookjeswereld waar we allemaal Sneeuwwitje met haar 7 dwergen herkennen en de wolf met de 7 geitjes…. Het is een echte zevensprong geworden, gebonden in een stevig en kleurrijk A4 boek. 3&4=Leven in Zeven is de naam van dit naslagwerk.

In 2022 kwam mijn Dromen ABC uit, een overzichtelijk ingebonden boek waar alfabetisch allerlei kleuren, getallen, bloemen, elementen met hun metaforische uitleg in vermeld worden zodat dromen meer betekenis kunnen vinden. Niet om ‘controle of grip’ te krijgen op dit wonderlijke fenomeen, maar meer om begrip te krijgen voor de achterliggende boodschap hiervan.

Verder zijn er nog een aantal werkboeken ontwikkeld, eerst voor eigen gebruik maar door het gemak ervan ook uitgeprint en gevormd als een werkboek voor andere therapeuten, cursisten en mensen die interesse hebben in de meridianenleer, in de vaste sterren, in de prachtige materie van engelen en gidsen, in de metaforische lessen van de beroemde Disney/Pixarfilms, in combinatie met astrologie, maar ook in de wereld van kleuren en de werking van kruiden en hun achtergrond.

Workshops

In mijn therapeutische praktijk in Waalwijk combineer ik mijn astrologische kennis met de BodyTalk therapie en vul dit aan met de prachtige Universele Energie van Reiki. De resultaten zijn dan ook meer dan wonderlijk te noemen. Klik gerust op het woord “workshops” om het inspirerende assortiment in beeld te krijgen.

Naast het geven van de gebruikelijke Reiki initiaties 1, 2 & Master heb ik vanuit mijn praktijk een heel nieuwe therapie rond het geven van Reiki ontwikkeld – ReikiTalk genaamd. Dit is een combinatie van kinesiologie, Reiki en het vastleggen van ontstane verbetering en/of verandering in de lichaam & geest samenwerking waardoor het zelfhelend mechanisme van de mens efficiënt in werking kan treden. Na een twee-daagse workshop kun je zelfstandig heel gericht en efficiënt als ReikiTalk therapeut(e) aan de slag.

Na het vinden van prachtige inzichten wederom op het eiland Cyprus, is er een nieuwe 2-daagse workshop gecreëerd…. “Eigen Wijsheid”, het leren omgaan, herkennen en accepteren van de intuïtieve en spirituele gaven die zo enorm individueel zijn dat er eigenlijk geen ‘standaard’ cursussen voor te vinden zijn….
De Caduceus, ofwel de aandrijvende energie van iedere persoonlijkheid geeft hier de nodige inzichten dus ook hier geven astrologische inzichten een waardevolle basis….
Vervolgens is er voor astrologen een fantastische workshop uit dit thema ontstaan zodat andere ‘vakgenoten’, ook therapeutisch werk in beweging kunnen zetten. Inzichten ophalend vanuit de horosco op en communicerend met lichten, planeten en de Sirius energie (SEM) Komt er een wervelende, helende stroom in beweging. Zowel voor jezelf als voor anderen komt er zo een  “op maat gesneden” behandeling in beeld en kan je daadkrachtig en creatief via de AHET, de Astrologische Herstellende Energie Therapie het effect en uitwerking op lichaam en geest in balans ervaren.

De SEM is een prachtige techniek die in basis van buiten ons Universele (Reiki) veld komt, namelijk van de ster Sirius. Hier kun je een initiatie in ondergaan die jou in staat stelt om met deze mega-energiebron te communiceren en diens energie in te zetten.

De inspiratie blijft wervelen en de inzichten blijven voeden. Zo is er op heel natuurlijke wijze een techniek gevonden die ervoor zorgt dat het brein ook eens kan ontspannen. Dat we niet altijd van alles “moeten” en in cirkels denken zonder dat er openingen kunnen ontstaan. Hier is de workshop “Brein Vrij” voor ontstaan. In twee dagen leer je deze techniek, die intens individueel ingekleurd wordt door ieders eigen wijsheid, en krijg je voldoende tijd om te oefenen en inzichten een plekje te geven. Deze workshop roep intense ver- en bewondering op, onverwachte inzichten en wijsheden geven ruimte, licht en lucht en dan kan je echt weer op pad met jezelf, ontspannen en onbevangen…..

Zo zijn er bij Gaia-abc door de jaren heen een heel stel workshops ontwikkeld. Bijvoorbeeld het  “cirkel/kompas denken” en het principe is om nu eens niet om de cirkel heen te gaan maar er dwars doorheen. Zo leer je de kern van jezelf (her)kennen en eens te kijken hoe jou kompas in elkaar steekt. Zo kan je, via de deugden en constructieve eigenschappen, jouw eigen koers leren bepalen en trouw blijven. Heerlijke inspiratie en in te zetten voor jezelf en om anderen te coachen en/of inspireren. In 2023 kwam er weer een workshop bij, meer een training voor de intuïtie om zo meer de wonderlijke samenwerking tussen de 2e en 6e chakra te inspireren en is er ook een dagtraining ontstaan op het ontspannen en voeden van de belangrijke “hoofd-zenuw” de Nervus Vagus.

Nog een bijzonder effectieve methode én workshop is de Yin-Reiki & Oorkaarsbehandeling. Een combinatie van factoren die ervoor kunnen zorgen dat in totale ontspanning de hogere, vrouwelijke chakra’s zich zullen ontplooien en in balans komen.
De oorkaars behandeling zoals deze bedoeld is vanuit de oeroude kennis en wijsheid van de Hopi-indianen.
Kijk voor meer informatie eens bij Yin-Reiki en Oorkaars therapie.