Diverse Kristallen ofwel half-edelstenen

Wanneer we edelstenen bestuderen en hun schoonheid, schittering en zuivere kleur of helderheid op ons laten inwerken, begrijpen we niet alleen waarom edelstenen sinds mensenheugenis de mens gefascineerd hebben, maar bespeuren we ook hun geheimzinnige werking.

Vanaf duizenden jaren v.Chr. zijn er getuigenissen over het magische gebruik van edelstenen vanuit o.a.  het oude Egypte, Perzië en China.

Terwijl men vroeger genoegen nam met een intuïtief begrip van zulke krachten, verlangt men tegenwoordig echter een logische verklaring. Onderzoeksresultaten uit de moderne natuurkunde voorzien ons hierbij van behulpzame verklaringsmodellen: de eigenschappen van alle materiële en organische structuren berusten op speciale energietrillingen waaruit alle zichtbare en onzichtbare verschijnselen zijn opgebouwd.

Op grond van de wet van de trillings-resonantie kunnen ze elkaar beïnvloeden en is het mogelijk om op uiteenlopende manieren in te werken en balans te brengen in lichaam en geest van de mens. Ook bij kinderen worden frappante resultaten geboekt met edelstenentherapie.

In de chakra-leer en astrologie klinken deze basis-trillingspatronen door in principes van energiepunten, planeten en dierenriemtekens, die vervolgens weer verbonden zijn met karaktereigenschappen, aanleg, orgaanfuncties en balanswerking tussen lichaam/geest. Als je geen keuze kunt maken uit het aanbod dan mag je gerust de geboortegegevens even doormailen. Geef dan jouw geboortedatum, -plaats en -tijd door, dan kan ik de horoscoop uitdraaien en kijken wat, astrologisch gezien, de meest geschikte kristal is om balans te vinden.

Het aanbod van de kristallen wordt alfabetisch weergegeven, ook heb ik ervoor gekozen om drie lijsten te plaatsen vanuit ziekte- en verstoringsbeelden en de daarbij aanbevolen kristallen. Er is een lijst met lichamelijke (fysieke) klachten, psychologische (mentale) verstoringen en een lijst voor kinderen en (aanstaande) moeders.

Op de alfabetische lijst staan de prijzen vermeld dus het is een kwestie van zoeken wat het beste bij je past en dan even mailtje sturen, de kristal(len) worden dan zo snel mogelijk verstuurd.

Ook zijn er van diverse kristallen prachtige pendels geslepen en zijn er pendels voorhanden die gemaakt zijn van andere grondstoffen van Moeder Aarde (zilver, brons, koper). De pendel kan een geweldig hulpmiddel zijn om ‘antwoorden’ te krijgen – kijk eens bij het blok “pendels” in de webwinkel: www.gaia-abc.com/winkel. Ook in de winkel vind je meer informatie over de prachtige combinatie “Geloof-Hoop-Liefde”. De Gouden Driehoek die door middel van 3 kristallen ontstaat: Bergkristal, Amethyst en Rozenkwarts – te gebruiken als bescherming maar je kunt er ook een balancerend elixer van maken. Een heldere gebruiksaanwijzing wordt bijgesloten geleverd. Deze mix kost per zakje 4,95 euro.

Kristallen op Kleur, Chakra en Werking

Warme kleuren : stimuleren en activeren

Koele kleuren : verfijnen, vergeestelijken en werken kalmerend

Neutrale kleuren : horen bij het zoeken naar evenwicht

Complementaire kleuren: worden gebruikt als je teveel energie van een bepaalde kleur/chakra hebt. Dit kan overheersend werken – het evenwicht wordt verkregen door de complementaire kleur:
geel – paars
oranje – blauw
rood – blauwgroen
zwart – wit

Chakra 1, kleur van zwart tot rood:

kleur van de aardkracht, heeft het vermogen om alle krachten van de geest om te zetten in daadkracht. Een kleur zonder schijn en illusie, die het mogelijk maakt om in onze gejaagde wereld toch geconcentreerd te blijven functioneren. Voor sombere mensen een ongeschikte kleur.
Kristal: onyx, obsidiaan, toermalijn, hematiet, pyriet
symbool van activiteit, materialisme en daadkracht, ook macht en strijd. Er is verschil in werking tussen felrood en zachter rood. Helderrood is versterkend voor heerszucht en macht.
Bruintint: de prachtig gevlamde Chiastoliet brengt stabiliteit en helpt tegen angsten omdat hij bijzonder beschermend werkt, vooral bij diepe denkpatronen.
Beslist niet goed voor driftige mensen.
Kristal: robijn, rode jaspis, granaat

Chakra 2, oranje:

beweging, warmte en levenskracht. Zeer positieve kleur die niet beangstigend is, zoals rood dat kan zijn. Oranje staat ook voor genezing en vitaliteit.
Kristal: carneool, zonnesteen, vuuropaal

Chakra 3, geel:

symbool van lichtkracht. Sterke kleur van wijsheid, levenswarmte en bescherming.
Veilige koesterende kleur met positieve en veilige energie.
Kristal: citrien, barnsteen, topaas, gele fluoriet

geelgroen : nieuw leven, voorjaar en groeikracht. Om zowel lichamelijke als geestelijke groei- en straalkracht te bevorderen.
Kristal: aventurijn, chrysopaas

Chakra 4, groen & rose:

groen, de yang-kleur van het midden, de vruchtbare voedingsbodem. Vanuit groen is elke richting en elke groei mogelijk.
Kristal: olivijn, malachiet, groene tourmalijn, smaragd, jade, groene fluoriet

rose: de yin-kleur van de hartchakra, pure en onvoorwaardelijke liefde uitstralend, zorgt zowel voor zelf- acceptatie en –liefde als voor creatieve impulsen
Kristal: rozekwarts, roze agaat, roze calciet

Chakra 5, van groen/blauw naar blauw:

groen/blauw: koeler dan groen. concentratie, contacten in positieve zin en emotioneel evenwicht.
Kristal: amazoniet, chrysokol, turkoois, aquamarijn

blauw: de kleur van de hemel, van verdieping op geestelijk gebied en de kleur van hoop en rust.
Kristal: saffier, sodaliet, lapis lazuli

Chakra 6, violet/paars:

de hoogste geestelijke kleur, de vereniging van rood en blauw. Ook de kleur die, in extreme mate gebruikt, kan leiden tot dogmatiek en verstarring. Waardige, geheimzinnige kleur die veel gebruikt wordt om op een hoger geestelijk niveau te komen.
Kristal: amethyst, paarse fluoriet

Chakra 7, wit en goud:

helderheid en reinheid, in staat om elke andere kleur uit te schakelen, het is de stralenkrans om elke andere kleur heen.
Kristal: bergkristal, rutielkwarts, diamant

Dan nog een overzicht per Sterrenbeeld
Niet vanuit de ‘beste’ werking maar vanuit de meest toegankelijke kristallen.
De eerste in de rij krijg je in de maand waar het Sterrenbeeld “heerst” voor slechts  5,– thuisgestuurd

Teken Naam Kristallen – verder te zoeken bij “diversen-kristallen aan bod”
Ram Carneool, Jaspis, Bergkristal
Stier Rozekwarts, Agaat, Sodaliet
Tweelingen Tijgeroog, Valkoog, Bergkristal, Malachiet
Kreeft Maansteen, Aventurijn, Jade
Leeuw Unakiet, Zonnesteen, Bergkristal, Topaas
Maagd Agaat. Citrien, Jaspis, Carneool
Weegschaal Citrien, Rozekwarts, Aquamarijn
Schorpioen Haematiet, Jaspis (picasso), Granaat
Boogschutter Chalcedoon, Jaspis (ocean) Sodaliet, Lapis Lazuli
Steenbok Onyx, Jaspis (donker), Obsidiaan, Tourmalijn
Waterman Turkoois, Aquamarijn, Fluorieet
Vissen Amethyst, Rutiel- en Tourmalijnkwarts, Jade