Sinds zomer 2007 is mij door middel van studie & praktijk duidelijk geworden dat door middel van het subtiel masseren met de Universele Reiki Energie heel veel in beweging kan komen. Ik heb me dan ook vooral verdiept in het hoe/waar van het stimuleren van de hogere chakra’s – de YIN chakra’s ofwel de vrouwelijke energie in de mens.Door middel van een specifieke “Indian Head Massage” zullen de hogere chakra’s zich ontspannen en zich rustig laten stimuleren om de energie die vanuit de lagere, de YANG chakra’s komt, naar boven te sturen en te verweven met elkaar. Hierdoor kunnen blokkades in die gebieden zich opheffen en zullen diverse klachten vervagen en/of verdwijnen. Deze specifieke behandeling werkt uiteraard door op het hele energiepatroon maar kan vooral effectief verlichting brengen bij klachten zoals oorpijn, oorsuizingen, doofheid, hoofdpijn, migraine, sinusitis, stress, concentratieverlies, slecht slapen etc.

Als de mens in staat is om van heel de Kundalini te genieten dan stromen de drie belangrijke energielijnen liefdevol en gelijkwaardig met iedere in- en uitademing door het lichaam. Vanuit de oorsprong tot aan het hogere en weer terug in de rustige cadans van het ademhalingspatroon. Op het moment dat er blokkades ontstaan in chakra’s “stroomt” die energie niet meer optimaal en kan de levensstroom noch omhoog om inspiratie op te doen en ideeën en afval op te halen, noch naar beneden om de boel te verwerken en op te slaan ofwel los te laten. Door middel van de YIN-Reiki kunnen de bovenste chakra’s tot rust komen en vooral door toevoeging van de “oorkaars” en diens natuurlijke trillingen veel afvalstoffen worden losgemaakt en worden afgevoerd naar beneden.
Tijd voor een goede en vooral liefdevolle opruimactie??… maak dan eens een afspraak voor de: YIN-REIKI & Oorkaars therapie

In mijn praktijk maak ik dankbaar gebruik van de oorspronkelijke oorkaars methode die zijn oorsprong heeft bij de Hopi indianen uit het zuiden van Noord Amerika. Zo’n zeventien jaar geleden zijn deze (her)ontdekt en sindsdien worden ze door de firma Biosun verspreid. Artsen, heilpraktiker, natuurgeneeskundigen en andere therapeuten passen deze kaarsen wereldwijd met enorm succes toe. Nu is bij Gaia – ABC de Indian Head Massage gecombineerd met de prachtige Universele Reiki Energie om de bovenste, de yinchakra’s optimaal te verzorgen; vóór de Biosun oorkaars geplaatst wordt.
Tijdens de gehele behandeling stroomt de reiki energie gericht door de drie yin-chakra’s: de keelchakra, de 3e oogchakra en de kroonchakra.De Biosun oorkaarsen zijn voor 100 % uit natuurlijke grondstoffen vervaardigd en worden nog heden naar traditioneel recept van de Hopi – Indianen zorgvuldig en deels met de hand vervaardigd.

Waardevolle honingextracten, natuurzuivere katoen en werkzame, geneeskrachtige Indiaanse kruiden in poedervorm, waaronder vooral salie, St.Janskruid en kamille, garanderen een constante, hoge kwaliteit. Verschillen in kleur of lengte zien wij als kwaliteitsmerk van handwerk een speciaal predicaat van dit pure natuurproduct wat is voorzien van het CE-keurmerk! Natuurzuivere katoen wordt tot een cilinder gerold na gedrenkt te zijn in zuiver bijenwas, vermengd met verpulverde kruiden volgens origineel recept van de Hopi – indianen. Het recept is hetzelfde gebleven maar vooral gedurende de laatste jaren werd verder onderzoek gedaan en de kwaliteit van de BIOSUN – OORKAARSEN te verbeteren. Zo wordt thans een speciale reinigingstechniek toegepast waarmee het katoen ontdaan wordt van mogelijke PCP- resten. PCP (Pentachloorphenol) komt helaas nog in sommige pesticiden voor waarmee de katoenplant tegen schadelijke insecten wordt beschermd. Deze oorkaars heeft een sterk beschermende werking t.o.v. het trommelvlies en is veilig in gebruik.

Behandeling:

De Reiki Yin&Oorkaars behandeling duurt ongeveer een uur – ik combineer zoals altijd de BodyTalk, Reiki-Talk, Astrologie met mijn Reiki handen en kan dan ook niet exact zeggen hoe de volgorde verloopt – de cliënt geeft dit zelf aan. Wellicht mag er eerst iets anders geactiveerd, gestimuleerd of geharmoniseerd worden maar in principe ga ik eerst het hele lichaam met Reiki Energie behandelen. Dan worden de schouders, nek, oren, zijkanten hoofd en gezicht zacht met Reiki gemasseerd voor een totale ontspanning, voordat ik de oorkaars plaats. In totale ontspanning blijft de Reiki Energie stromen terwijl de kaars langzaam zijn werk doet. Zo worden de hogere chakra locaties: *de keel – *tussen de ogen en *bovenop het hoofd, behandeld en in balans gebracht. Daarna wordt het andere oor behandeld en gaat de Reiki Stroom onverminderd door.
Tijdens het verbranden van de Bioson oorkaars zijn verschillende fasen in de werking ervan te onderscheiden. Dankzij het “schoorsteen – effect” ontstaat een lichte, onderdruk in de uitwendige gehoorgang en een vibratie van de luchtzuil door de werking van de vlam. Hierdoor wordt het trommelvlies a.h.w. licht gemasseerd hetgeen een drukregulatie in het middenoor tot gevolg heeft. Patiënten spreken van een weldadig, bevrijdend en lichter gevoel in de hoofd – oor regio. Bij de verdere verbranding, speciaal na het “omklappen “ van het verbrande gedeelte, ontstaat een licht pulserende overdruk in de uitwendige gehoorgang en intensiveert de warmte, die wordt overgedragen in het oor en deze stimuleert. Deze aangename warmte verhoogt de perifère doorbloeding, activeert het immuun – specifiek afweersysteem en verbetert de ontslakkende werking van de lymfevaten. De damp van de verbrande kruiden diffundeert door het trommelvlies en bereikt het middenoor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis en het orgaan van Corti. Voorts, via de buis van Eustachius, de mond-, keel-, neus- en bijholten.

Indicaties voor behandeling o.m.:

  • Frequente ontstekingen in, of irritaties van keel-, neus-, voorhoofd- en bijholten, oordruk, (“dichtslaan” van het oor) oorpijn, verstopping, keelpijn, beginnende verkoudheid, griep.
  • Vegetatieve storingen, verminderde locale doorbloeding en stofwisseling, overmatige prikkelbaarheid, hyper- activiteit, stress-symptomen, nervositeit, slapeloosheid, concentratiestoornis.
  • Doofheid, oorsuizing (tinnitus)
  • Hoofdpijn, migraine, sinusitis, rhinitis, ontstoken amandelen.

BIOSUN – OORKAARSEN hebben een lokaalactiverende, drukregulerende, revitaliserende en ontspannende werking en stimuleren de energiecirculatie. Het verdient aanbeveling om deze behandeling nog eens te herhalen voor een optimaal resultaat maar alles zal duidelijk gemaakt worden aan het eind van de behandeling omdat ik altijd alles aan de cliënt “vraag” door middel van spierreflexologie. U geeft als het ware zelf de frequentie en volgende behandeldatum aan.

Contra indicatie:

Toepassing van oorkaarsen raden wij af bij

  • Een geperforeerd trommelvlies
  • In geval van allergische reactie
  • Bij acute oorontstekingen
  • Bij geïmplanteerde gehoorbeentjes
  • Bij eczeem of schimmel–infecties en bij
  • Epilepsie–patiënten

Algemene informatie:
Deze bijzondere behandeling duurt een uur en het is raadzaam om bijtijds via email: floor@gaia-abc.com een afspraak te maken want de agenda is erg snel volgeboekt.