Vandaag de dag zijn er over heel de wereld Reiki Masters die cursussen geven waar mensen zich kunnen verrijken door deze methode. Wereldwijd wordt hetzelfde systeem gebruikt, dezelfde symbolen geleerd en de filosofie bijgebracht van de doorzettende Dr. Mikao Usui. Uiteraard gebruik ik ook de methode van Dr.Mikao Usui als achtergrond. Mijn workshops zijn echter beïnvloed door de kennis die is opgedaan door het studeren in de BodyTalk methode en de Universele wetten zoals die in de astrologie gehanteerd worden.
Zo kun je in mijn workshops informatie aantreffen rond de handposities met de verbindingen die gelegd worden vanuit de Chinese geneeskunde – de 5 elementenleer. Zo leer je bij elke handpositie niet alleen de lichamelijke maar ook de psychologische achtergrond begrijpen. De 7 chakra’s worden uitgebreid uitgelegd en ook hier liggen de achtergronden als basis voor inzichten en begrip in het altijd boeiende samenwerkingsverband tussen lichaam en geest.

Reiki 1:

Vier van de energie centra, de chakra’s worden geactiveerd;

  • De Hart Chakra, opent het hart voor ongeconditioneerde liefde
  • De Keel Chakra, hierdoor kunnen vertrouwen en het onderbewustzijn groeien.
  • Het Derde Oog Chakra, hierdoor kan de intuïtie zich ontwikkelen.
  • De Kroon Chakra, hierdoor kan men de trilling van de Reiki Energie ontvangen.

Eenmaal geactiveerd is de Reiki Energie permanent aanwezig en kan men zichzelf en anderen deze helende energie geven, simpelweg door het opleggen van de handen. Tijdens de Reiki 1 cursus wordt geleerd hoe je op jezelf en anderen kunt werken en worden diverse handposities uitgelegd. Voordat aan Reiki 2 begonnen kan worden dienen er enkele maanden van oefenen in acht genomen te worden want het is zaak dat dit eerst goed beheerst wordt.

Eerstvolgende Reiki 1: wordt binnenkort bekend gemaakt in de “agenda”, als je zelf voorkeurdagen hebt dan hoor/lees ik dat graag.

Reiki 2:

Tijdens de Reiki 2 cursus worden de energie centra in de handen geactiveerd en worden de drie symbolen uitgelegd waarmee Dr. Usui zo doeltreffend kon werken. Hoe men op afstand de Reiki Energie kan sturen en het doorbreken van mentale/emotionele denkpatronen wordt geleerd. In deze cursus worden de nieuw verkregen symbolen goed geoefend en wordt uitleg gegeven over de Chakra’s en andere onderwerpen die aan bod zullen komen ter bevordering van een persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

Eerstvolgende Reiki 2: Wil je hier informatie over of wil je je inschrijven, klik dan hier

Reiki 3:

De Mastersgraad is niet iets waar iedereen zich toe geroepen zal voelen, als Master vervul je een soort mentor functie naar diegene die door jou geïnitieerd zijn en dien je er bewust van te zijn wat deze taak inhoudt. Uiteraard is het van belang dat alle onderdelen van Reiki beheerst worden maar dat ook de achterliggende filosofie nageleefd wordt. De Master Cursus is dan ook niet iets wat eenvoudig gegeven kan worden maar in overleg en met goede begeleiding ligt dit zeker ook in de mogelijkheden.

1e dag, een mega-volle dag waarin diverse verdiepingen worden verhelderd rond kleuren, chakra’s, gezicht- en handlezen en nog veel meer: wordt binnenkort bekend gemaakt.

2e dag, een “astrologisch-getinte” dag die gericht is op zelfontwikkeling, een dag vol vragen en inzichten en naderhand ontvang je een overzichtje hoe je astrologisch gezien op dit moment in het leven staat. De eerstvolgende dag is in de planning.

3e dag, de uiteindelijke Masterinwijding volgt op de 2e dag in overleg met diegene die hier aan deelgenomen hebben.

De eerstvolgende Reiki 3a en 3b (Masterpad): Wil je hier informatie over of wil je je inschrijven, klik dan hier


ReikiTalk

De ReikiTalk cursus zal met een zekere regelmaat gegeven worden – het enige wat raadzaam is dat je Reiki 1 en 2 initiaties hebt gedaan of dat je gewend bent om met een andere vorm van energie-overdracht te werken. Na deze workshop ben je in staat om heel gericht, specifieke behandelingen te geven waardoor efficiënt gewerkt kan worden aan het zelfhelend mechanisme van de mens.

 

Regenboog Reiki Play-Workshop voor kinderen

Deze Reiki 1 dag wordt met een zekere regelmaat georganiseerd en is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Het is een speelse dag met als basis de kleuren van de Regenboog als verbinding naar de kleuren van de Chakra’s. Er wordt veel uitgelegd, met de kleuren geknutseld en aan de hand van het boekje “Kiki Tovert met Reiki” verteld. De kinderen krijgen een werkboek mee naar huis om met de ouders nog eens door te nemen en ook krijgen ze het boekje van Kiki met de bijbehorende kaarten mee. Vraag gerust naar de eerstvolgende Regenboog Reikidag: floor@gaia-abc.com

Meer informatie over Kiki: www.kikitovertmetreiki.nl