Waarom Reiki leren aan kinderen tussen 5-13 jaar?

 • Reiki ontwikkelt ook bij kinderen het vermogen om de Universele Energie door te geven waardoor zij en anderen in balans kunnen komen en het zelfhelende vermogen in werking kan treden.
 • Reiki is absoluut veilig, er zijn geen contra-indicaties bekend.
 • Reiki is door Iedereen te leren en geeft innerlijke rust en balans.
 • Reiki is een gift om ‘heel’ te worden, die je kunt geven aan jezelf en anderen.
 • Reiki leert je over jezelf en over anderen, vergroot het vertrouwen en liefde voor de medemens.
 • Reiki verscherpt de intuïtie en leert je ernaar te luisteren.
 • Reiki onderhoudt en verbreedt voortdurend het bewustzijnsvermogen.
 • Gevoelige mensen/kinderen zullen nooit meer “leeggehaald” en “moe” zijn na confrontaties met anderen want de energie wordt continu aangevuld.
 • Is jouw kind ook wel eens angstig, onzeker, onrustig, verdrietig? Is er wel eens gebrek aan zelfvertrouwen, of weet het niet altijd om te gaan met negatieve energie uit de omgeving – dan ligt hier wellicht de sleutel.
 • Door met Reiki bezig te zijn zal het kind zich verbonden voelen met de universele energie, zo ontstaat er een mogelijkheid om in nare situaties in actie te komen en kan bewustzijn groeien.

De Eerste Graad

Dit is in feite de meest essentiële graad omdat je tijdens deze dag geïnitieerd wordt en hierdoor de Universele Reiki Energie ontvangt voor de rest van het leven – alles gebeurt voor kinderen op speelse en begrijpelijke manier. Tijdens deze dag worden zowel zelfbehandeling als behandeling aan anderen uitgelegd vanuit het perspectief van kinderen – en zo leren ze zichzelf, anderen en ook dieren liefdevol helpen.
Ik noem dit ook geen workshop maar een PLAY-WORKSHOP, een dag waarin op speelse wijze kan worden kennis gemaakt met de Reiki energie. Op verzoek kan één van de ouders ook aan de cursus deelnemen.

Ik werk uitsluitend met kleine groepjes van 2 of 4 kinderen vanwege de intensiteit van de dag.

Tijdens deze regenboog play-workshop krijgt ieder kind zijn/haar initiatie en worden vier Chakra’s geactiveerd:
1. De Hartchakra, opent het hart voor Onvoorwaardelijke Liefde.
2. De Keelchakra, de opening tot het gangpad van het Hogere Bewustzijn en Vertrouwen.
3. De Voorhoofdschakra (Derde Oog), opent en verscherpt de Intuïtie.
4. De Kroon chakra, voor het ontvangen van de Onvoorwaardelijke Trilling van de Reiki Energie.

Op het programma staat:

 • Algemene uitleg over de Universele Reiki Energie
 • De geschiedenis van Reiki
 • Een en ander wordt geleerd vanuit de methode van Kiki (www.kikitovertmetreiki.nl)
 • We gaan tekenen, knutselen en er wordt van alles uitgelegd uit het boekje van Kiki, dit boekje krijgt ieder kind na de cursus ook mee naar huis.
 • Verder krijgt ieder kind nog een werkboekje mee vanuit mijn eigen praktijk waarin ook het verhaal van Mikao Usui nog eens wordt weergegeven en wat handposities worden vermeld.

Ik ben gaan werken met het boekje, waarin het kind KiKi alles over Reiki vertelt. In dit boekje staat veel basis informatie maar ook tips en oefeningen om thuis te doen. Dit is geschreven door twee Reiki masters: Adelheid van Driel en Wanda Bijster, Marianne Noordhoek-v.d. Sar heeft het boekje geïllustreerd

Het is altijd een heerlijk moment van de dag als kinderen de Reiki Energie daadwerkelijk voelen stromen en leren gebruiken. Na de initiaties is er gelegenheid om elkaar te leren behandelen. Dit is een dag vol informatie, inspiratie, gezelligheid, verwondering. Er zijn geen examens of testen te ondergaan, het meest belangrijke is het gevoel ervaren van de Universele Reiki Energie die vanuit de handen mag gaan stromen. Aan het eind van de dag wordt een certificaat uitgereikt en dit is geldig voor de rest van het leven want als de Reiki energie eenmaal stroomt, kan het nooit meer afnemen.

Bij deelname meerdere kinderen uit één gezin worden prijzen aangepast.