Tweelingen 2024

TWEELINGEN 2024

Vanmiddag, rond 14:00 gaat de Zon in het sterrenbeeld Tweelingen lopen. Voor de laatste nieuwsbrief van Gaia-ABC heb ik voor deze afbeelding gekozen omdat het een sterke onbevangenheid uitstraalt en dat past bij dit sterrenbeeld. De teckel laat zien dat je niet ‘groot’ hoeft te zijn om grote karaktertrekken te laten zien. En ook door in gedachten te houden dat je, als je het woord “dog” omdraait toch wel een hele hoge energie in beeld krijgt.

Zelfs al is jouw naam Klein, dan hoef je nog niet zo’n houding aan te nemen, dat heeft Joost Klein laten zien door weer enthousiast het podium op te stappen nadat men hem ‘klein’ wilde houden.
Onbevangenheid, nieuwsgierigheid en openheid van gedachten en handelen wordt de komende maand zeker in het licht gezet. Zo mogen we allemaal in deze aanloop naar de zomer van 2024 vooral de aangereikte informatie gaan relativeren met een glimlach en vanuit een grote eigen wijsheid de stappen zetten die passen.

Het is nu de tijd voor festivals, van eindexamens en bijhorende feesten, om van vakantieplannen en -voorpret te genieten en tijd om lange avonden (hopelijk) in de buitenlucht te mogen koesteren, zo kunnen we weer nieuwe herinneringen creëren en onze zegeningen tellen.
Wonend in een rustige leefomgeving lopen we dan wel eens te balen dat het zoveel regent maar we hebben een dak boven ons hoofd, een volle koelkast en stromend koud en warm water zoveel we willen. Er zijn plaatsen zat op deze aardbol waar het echt compleet anders in elkaar steekt, waar angst en dagelijkse zorgen het leven zwaar en pijnlijk maken en dan is het pittig om geluk te ervaren…

Na ruim 10 jaar elke maand een nieuwsbrief te hebben verzorgd heb ik nu besloten dat dit de laatste is. Ik wil dan ook afsluiten vanuit mijn aangeboren Sterrenbeeld Tweelingen dus met opgewekte toon en onverwoestbaar vertrouwen in de toekomst, dat lijkt me wel een passend geheel geven.

De natuur is ongelofelijk geëxplodeerd door al het water wat inmiddels gevallen is en er is inmiddels daardoor ook weer de nodige overlast ontstaan, balans blijft toch wel een heel moeilijk gegeven. Niet alleen de regen zorgt voor overlast maar door die nattigheid is er ook een overdaad aan slakken ontstaan die zich weer tegoed doen aan verse plantjes die weer voor fruit en groenten hadden kunnen zorgen in de zomertijd. Zo is er altijd wel iets in beweging en worden we constant geconfronteerd met het belang van ‘balans’….
Relativeren hoort bij dit sterrenbeeld en fysiek horen hier de longen bij dus als we eens wat meer en wat dieper zouden ademhalen dan zou er meer gerelativeerd kunnen worden en kan er ook in het brein onderscheid worden gemaakt wat er wel of niet nuttig of raadzaam is. Als we daarvoor ruimte creëren dan kunnen zowel lichaam als geest beter ‘loslaten’ en kunnen de korte lontjes die voor onnodige agressie zorgen weer iets meer ruimte krijgen.

Er lijkt weer een vorm van regering gevonden te zijn en het zal nog wel even duren dat we kunnen ervaren of dit de stabiliteit brengt die zo hard nodig is of dat dit verhaal gebaseerd is op teveel concessies, teveel water bij de wijn?

Tweelingen hoort bij communicatie, bij het denken en handelen en de planeet Mercurius staat bekend als boodschapper maar deze energie kan ook zo vluchtig zijn als de wind. Zoals de wind waait, waait mijn jasje? Dat is wel een kreet die nu naar voren komt als je onze leiders in beeld krijgt, het lijkt onsamenhangend en dat kan uiteraard veelzijdig uitwerken maar kan ook versnipperen. De tijd zal het weer leren en veel hangt af van hoe we omgaan met het woord “wijsheid” want Jupiter de planeet die bij intelligentie hoort gaat de 25e mei ook in Tweelingen lopen. Gaan we dan nog meer leunen op de kunstmatige intelligentie of krijgen natuurwetten de ruimte die nodig is? Kennis is macht, menselijk bewustzijn is enorm belangrijk maar zijn we dan ook bewust van de waardes van de natuur met al haar wijsheid? Of gaan we écht meer en meer naar een wereld waarvan we vinden dat alles maakbaar en te koop is?

Misschien kunnen we wat meer van de magie van het leven inlassen, ons weer gaan verwonderen over de schoonheid van het geheel. Dat het de bedoeling is om als mens naar onderbuik (moed), naar het hart (mens zijn) én naar het brein (intuïtie) te kunnen luisteren om gebalanceerde beslissingen te nemen.  Als dat allemaal “abracadabra” lijkt, dan is het misschien een leuk weetje om je te realiseren dat dit Hebreeuwse woord te vertalen is naar “ik creëer wat ik spreek”…
Woorden wegen en vanuit compassie communiceren is enorm belangrijk, het draait vaak niet om de intelligentie maar meer om de wijsheid van het geheel en dat is wat Mercurius zoekt;  een wijs bewustzijn, verantwoordelijkheid nemend voor hetgeen in beweging wordt gezet en geïnteresseerd blijven in het vergroten van de horizon met respect voor de natuurwetten.

Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om het bewustzijn te voeden en de waardepatronen van Gaia, van Moeder Aarde te gaan waarderen.
Bij Gaia-ABC zijn en blijven er vele workshops die de horizon helpen vergroten en het perspectief kunnen beïnvloeden op natuurlijke wijze door de verbindingen te zien en ervaren tussen het fysieke en mentale aspect van de mensheid.
Ik zal vanaf nu de agenda op de site bijhouden zodat je hierop kunt reageren. Kijk maar eens naar het aanbod op de site.

Uiteraard wens ik ieder die onder dit wervelende en onbevangen sterrenbeeld Tweelingen is geboren een heerlijke en vrolijke verjaardag en vooral een bewust begin van een heel nieuw, veelbelovend jaar.

Bij het startpunt van deze Tweelingen-maand kunnen we ervan uitgaan dat er de nodige veranderingen en vernieuwingen in beweging komen. Mooi om te zien dat we de Maan in het zo balans zoekende en voorzichtige Weegschaal teken hebben staan op dat moment. Onbevangenheid is mooi maar roekeloosheid zit niemand op te wachten en ook daar wordt balans in gevraagd. Beide sterrenbeelden horen bij het lucht element dus we mogen echt relativeren en de natuurlijke balans opzoeken.
De Tweelingen planeet Mercurius (informatie zoekend), de al vernoemde wervelwind-planeet is altijd op zoek naar zijn tegenpool Jupiter want die wil informatie uitdragen.

Zowel Mercurius als Jupiter horen bij leren, kennis en onderwijs dus al die thema’s kunnen in een verandering van structuur komen.

Dat is waar balans om draait, om tegenpolen te verenigen in de kern van elk verhaal. Niet alleen van woorden, van intelligentie, van informatie uitgaan maar ook vóelen wat de bedoeling is en wijsheid de ruimte geven. Als je balans zoekt zijn er altijd drie lijnen die meespelen, de yin(voelen) en yang(denken) maar vergeet niet de kern, het centrale punt want als je bijvoorbeeld een wip in gedachten neemt dan zie je dat gelijk. Dan heb je ook twee uitersten in beeld maar de tussen-verhoging is essentieel want anders heb je simpel gesteld alleen een platte plank op de grond.

Alles heeft zo twee tegenpolen én een kern. Mercurius heeft aan de ene kant zijn vermogen om als boodschapper te functioneren, informatie te vergaren vanuit vele facetten. Aan de andere kant kan hij door slordig en té snel reageren wel eens de boodschap naar eigen behoefte verdraaien en informatie versnipperen en zelfs misleidend zijn. Maar de kern zit altijd in zijn lijntje met Jupiter, wijsheid integrerend.
Jupiter heeft ook dit principe, aan de ene kant is er de behoefte om intelligentie te tonen, informatie uit te dragen en wijsheid te vergaren maar aan de andere kant is er een neiging om te overtuigen, zijn filosofische wijsheid bij anderen door te drammen en dan gaat het extremistische neigingen krijgen. Hier zien we weer de kern in de verbinding met de andere kant, het relativeren en alles en iedereen de eigen ruimte te gunnen, zich te verwonderen over verschil in denk- en leefpatronen in plaats van te oordelen en af te wijzen. Het gaat er in feite om dat we ‘heen en weer’ blijven denken en voelen, bewust ademhalen zorgt voor deze broodnodige beweging….

Kunstmatige intelligentie mist die tussenschakel dus laten we dat thema vooral heel goed relativeren, communiceren zonder compassie draagt geen wijsheid in zich ook al klopt de informatie als een bus.

In deze fase ligt vooral de nadruk op het nieuwsgierig vergroten van de horizon dus komt uit de ‘comfort-zone’ en ga eens een gesprek aan met anderen, zoek andere vriendschappen, verenigen of doelgroepen waar jij van gedachten kunt wisselen. Leren uit nieuwsgierigheid brengt altijd meer dan leren voor een diploma. Vanuit interesse een studie/workshop oppakken die haalbaar is geeft enorm boost aan de wijsheid en zal zeker de horizon vergroten en andere contacten creëren.

Nu gaat juist deze Jupiter (ongeveer een jaar) in Tweelingen lopen en kunnen we van alles verwachten op gebied van beweging én verandering. We willen bewegen maar daar is flexibiliteit voor nodig, we willen groeien maar daar is tijd voor nodig, we willen veranderen maar daar is wijsheid voor nodig, we willen rijkdom maar daar is innerlijke rijkdom voor nodig en zo zijn er vele tegenstellingen die in beweging gezet kunnen worden de komende tijd en ieder mag op eigen wijze de nodige stappen zetten. Of je nu “klein” bent of een belangrijke functie hebt op deze aardbol, we hebben allemaal een doel en mogen onze stem laten horen. We gaan meer en meer zien dat er enorm veel informatie wordt gedeeld maar is alles wat je hoort of ziet wel realistisch, voeten op de aardbol houden lijkt nu heel belangrijk. Mercurius is van de beweging en Jupiter is van het “veel en ver” dus dit kan wel eens een turbulente periode worden.
We hebben al gezien dat de Universiteiten (Jupiter) van zich laten horen maar het lijkt ook duidelijk dat daar wat raddraaiers de boel aanzwepen (Mercurius) tot overdadige turbulentie – zo zal de sfeer nog wel even blijven. Bij Tweelingen hoort de ADHD energie en bij Jupiter hoort expansie dus die ongenuanceerde beweeglijke energie in veelvoud geeft het beeld voor het komende jaar. Er zal veel geherstructureerd gaan worden en uiteindelijk komt er een punt dat er weer helderheid komt maar vooralsnog is er een soort tornado-energie op komst. Het is nog maar een geluk dat Mercurius nu nog even door het rustige en natuur liefhebbende teken Stier loopt want dat geeft nog wel wat vertraging in diens enthousiasme.

Nog een niet onbelangrijk gegeven is, dat de transformatieplaneet Pluto nu Retrograden loopt, dat geeft aan dat hij weer terug aan het lopen is naar het structuur zoekende sterrenbeeld Steenbok. Hij werkt nu naar binnen uit en veel is onderhuids gaande, niet echt zichtbaar maar zeker wel merkbaar.

Venus is de planeet die zich nu ook even bij Jupiter voegt en diens overtuigingskracht wil aanvullen door rustig en creatief te resoneren op deze expansie zoekende energie.

Dit kan ook zorgen dat we meer passie ervaren in thema’s die met liefde en relaties van doen hebben want ook hier zien we weer twee kanten, hou dus jouw hart in de gaten en probeer niet té snel, té ongenuanceerd te reageren, ademhalen maar weer… Genieten willen we zeker in deze fase, overvloed vieren en ik kan alleen maar hopen dat dit heel bewust gebeurt, vanuit liefdevolle dankbaarheid en niet vanuit een drang naar meer en nog meer…

Op 23 mei zien we de Volle Maan met de Zon dus in Tweelingen en de Maan in Boogschutter, hier ook weer die oppositie in beeld die het midpunt wil activeren, in de Leeuw/Waterman balans – de balans tussen ego en individualiteit.  Vergroot dus vooral jouw horizon, ga lezen, reizen, probeer eens iets exotisch en sta open voor nieuwe ervaringen maar ben je ook bewust van jouw eigen talenten én beperkingen en geniet van het leven, zonder oordeel en met een open vizier.

Op 29 mei zien we Mars (energie maar ook agressie) samen staan met Cheiron (zielenwond) en dan kunnen er zeker wel ontvlambare situaties voordoen of ontstekingen optreden op fysiek gebied. Misschien een mooi moment om niet gelijk in actie te komen maar om je eens af te vragen waarom je zo vurig reageert, misschien valt er nog iets op te ruimen op emotioneel gebied? Onderhandelingen en communicatie (ook met jezelf) liggen nu voor de hand en oplossingen voor (oude) conflicten of pijnpunten die onoplosbaar leken mogen nu even wat licht krijgen.

Het lijkt erop dat deze maand een belangrijke fase kan worden met diverse thema’s die nu helderheid zoeken en in beweging willen komen, verandering zoeken en een aanpassing willen naar de nieuwe tijdlijn waar we allemaal in leven.
Er wordt gevraagd om rationele én emotionele oprechtheid waar ruimte voor verandering, voor groei mag zijn maar zeker met de focus op natuurlijke tendensen en niet door het leven vanuit onze “intelligentie” maar vanuit de wijsheid van de natuur.

En zo evolueren we maar weer verder, er is altijd wel iets om van te genieten en om je over te verwonderen en er is voldoende tijd en ruimte om de horizon rustig te verkennen voor je hem wilt vergroten – alles op het juiste moment…

Voor ik deze laatste nieuwsbrief afsluit wil ik nog een keer ga ik de meest belangrijke factor aangeven: Het eerste én het laatste wat wij hier als mens mogen ondernemen op aarde: de ademhaling….
Ben bewust van deze Kundalini kracht die ons hele wezen van zuurstof, energie en informatie wil voorzien. Van onderbuik, via het hart naar het brein…. vanuit jouw bestaansrecht, via het “mens”zijn naar de hogere energiebronnen.

Dan rest mij nog om ieder een mooie en vervullende reis te wensen in dit leven en sluit af met een warme groet – Floor

Tweelingen overdenking
Ik: Hé God.

God: Hallo, mijn geliefde.

Ik: De wereld is volledig uit de hand aan het lopen!

God: Ik weet het. Het is een groot avontuur, toch?

Ik: Nee! Het is alsof ik op een op hol geslagen trein zit!
Ik moet het gevoel hebben dat ik controle heb over mijn leven.

God: Je wilt de controle hebben?

Ik: Ja!

God: Je leeft op een draaiende natte rots van een planeet die zich naast een constant exploderende vuurbal bevindt in het midden van een steeds groter wordend universum dat gevuld is met mysteries die je stoutste verbeelding te boven gaan.

Ik: Eh, oké ….

God: En op deze planeet waarin je door de grote uitgestrektheid raast – leef je samen met miljarden andere mensen die een vrije wil hebben en hun eigen ervaringen die hun zienswijzen en overtuigingen vormen.

Ik: Ja…?

God: En terwijl dit allemaal gaande is verblijft jouw ziel in een fysiek lichaam dat zo’n wonder van delicate techniek is dat het op elk gegeven moment zijn laatste hartslag kan produceren.

Ik: Juist…

God: Wat is er met je bestaan waar je denkt enige controle over te hebben?

Ik: Eh…

God: Kom op – je weet het antwoord hierop.
Wat kun je controleren?

Ik: Hoe aardig ik voor mensen ben?

God: Yep, en nog één ander ding.

Ik: Wat is dat?

God: Hoe aardig je voor jezelf bent.
Afgezien daarvan – al het andere valt een beetje buiten je ontwerp.

Ik: Dit is een beetje beangstigend…

God: Dat zijn alle grote avonturen!

****~ John Roedel ~

U kunt niet meer reageren.