Moet jij jouw brein “ïn de hand” houden, of heb je de moed om naar jouw intuïtieve wijsheid te luisteren en op te reageren?
In deze 2-daagse workshop gaan we op heel individuele wijze kijken, vanuit welk oer-mechanisme jij het beste jouw brein in rust kan krijgen, even ‘vrij’ kan geven. Zo kan er diepe ontspanning en groei ontstaan.
We “Moeten” vaak teveel van onszelf, vanuit de maatschappij krijg je vaak het gevoel dat je teveel acties moet ondernemen om succesvol te zijn, om geliefd en geaccepteerd te worden.
Is dat ook zo? Of is dit opgebouwd uit conditioneringen, omgevingsfactoren en/of opvoeding en is het niet het eigen perspectief wat hier een bepaalde dwang of juist ontspanning kan creëren?
Tijdens deze inspirerende workshop gaan we op zoek naar de individuele energiebron, hoe en waarom reageer je en in bepaalde situaties? Hoe weet je of iets een aangeleerd patroon of een aangeboren, intuïtieve gevoelsimpuls is?
We gaan via archetypes en ademhaling inloggen op de eigen oer-bron, helemaal uniek, helemaal JIJ.
De kracht van het brein ligt in de 3-factor van de energie van de vader, de moeder en die van jezelf die immers gevormd is door die twee persoonlijkheden maar een unieke eigen mix is geworden.
Het leren om op natuurlijke wijze in de Alpha-staat, de ruststand van het brein in te loggen en zo contact te maken met hogere informatiebronnen en reactiepatronen.
Dit doen we via een bepaalde techniek die door iedereen anders ingekleurd kan en mag worden, ieder zoekt een eigen vorm en inhoud en alles is ok.
Wat ga je hiermee bereiken, wat komt in een ‘verhoogde’ vorm?
* het doorbreken van oude conditioneringen, angsten en denkpatronen
* sociale vaardigheden
* zelfhelend vermogen en gezondheid in balans
* communicatie vermogens
* creativiteit en kunstuitingen
* sportiviteit
* studie en leervermogen
* zakelijke alertheid
* publiek optreden
* vertrouwen in intuïtieve impulsen
* affirmaties manifesteren en keuzes leren maken
Vraag eens om meer informatie en wanneer de eerstvolgende 2-daagse workshop gegeven wordt bij Gaia-ABC
in Waalwijk: floor@gaia-abc.com

Review van Charlotte:

Brein vrij

Het brein, zo complex, zo mooi,

Al zit het ook vol met zooi.               

Om dit te kunnen scheiden,

Moet je het brein soms wat misleiden.

In je intuïtie zit het venijn,

Dat weet alles nog haar fijn.

Waar je denk overheen te zijn, dat iets je niets meer doet,

Het brein weet het nog maar al te goed.

Als ik deze nou even uit zou kunnen zetten,

Dan kan ik beter mijn zinnen verzetten.

Het brein kan je foppen

En is soms niet te stoppen.

Echt heel irritant,

Ik komt er niet bij met mijn verstand.

Maar je schijnt het te kunnen manipuleren,

Dat zou ik nog wel eens willen leren.

Ik weet alleen niet precies hoe dat bij mij gaat,

Maar daar kom ik wel achter, vroeg of laat.

Luisteren naar mijn intuïtie, mijn positieve innerlijke stem,

Niet die negatieve, die mag op de rem.

Luister naar mijn hart, dat klopt altijd,

Niet te hard wezen, dan raak ik mezelf kwijt.

Alles mag en niets moet,

Moed dat doet me goed.

Maak een veilige haven, een veilig denkbeeldig thuis,

Iets in de vorm van een boom, een grot iets onderwater

 of een prachtig landhuis.

Je kunt het zo gek niet bedenken, alles mag en niets is te gek,

Iets speciaal voor mezelf, een briljante rustige plek.

Ik vind het moeilijk, daar een beeld van te krijgen,

Om over een veilige plek maar te zwijgen.

Heb ook geen duidelijk gevoel en voor een hsp is dat toch gek,

ben ik de enige met dat gebrek?

Mijn mind even “fucken”,

Ooit gaat dat me lukken.

Review van Erik 2017:

“Het voelde alsof ik mezelf sinds lange tijd weer echt iets gunde. Floor vertelde me tijdens een regulier consult over Breinvrij en instinctief wist ik dat dit een juist cadeau aan mezelf zou zijn. Het heeft nog even geduurd voor ik er aan toe was. Maar nu, twee en een halve maand later weet ik het meer dan zeker: een groter cadeau had ik mezelf niet kunnen geven.

In alle vertrouwen neemt Floor jou en je eventuele medecursisten mee op reis. Een reis door je eigen brein. Op weg naar wat je zelf al lang weet; maar wat je ook al heel vroeg hebt opgegeven te geloven. Onder druk van een buitenwereld. Ik ben 37 en waar ik het al langer met Floor over heb (verbaal en non-verbaal) is dat ik wil leren vertrouwen op mijn onzichtbare kennis.

In de twee dagen bij Floor ben ik met verbijstering van het ene moment in het andere gegleden. Floor heeft technieken aangedragen die je zo dicht bij je innerlijke kern brengen, dat je snapt hoe rijk verstilling is. En… hoeveel ruimte er daar bestaat om te zijn.

Voor het Breinvrij weekend leek ik deze 37 jaar lang verschillende, voor de buitenwereld onverklaarbare ontmoetingen te hebben. Met medemensen, maar ook met energie. Ik begrijp nu dat al die jaren lang mijn best heb gedaan om mensen in mijn omgeving bewust en onbewust te laten kennismaken met wie ik ben. In de hoop dat ze kunnen ervaren hoe ik zie, hoe ik doorleef. In twee dagen tijd kwam ik thuis in mezelf. Herkende ik wat ik weg stopte. En begreep ik waarom sommige delen nooit door anderen begrepen zullen worden. Maar ik heb er door dit weekend een onbeschrijfelijke vrede en rust bijgekregen. Ik was altijd op zoek naar antwoorden. Die heb ik niet allemaal na 2 dagen cursus.

Wel zag ik mezelf in 2 dagen tijd in mijn binnenwereld op een hele andere manier ontwerpen dan mij is aangeleerd. Er is een weg tot kennis. In jezelf. Floor begeleidt je op je weg naar dit weten. En ze weet dondersgoed waar je thuis hoort.
Als ik een ander iets wens tegenwoordig, dan is het dat zij zichzelf een soortgelijk groot cadeau kunnen doen, zoals ik dat in Breinvrij vond.

 

Review van Wouter 2017:

Floor’s Workshop Brein Vrij was voor mij in 1 woord ‘fantastisch’. Ik moest ervoor wel even buiten mijn comfortzone gaan, een andere wereld betreden waar ik graag met een schuin oog en een beetje bedenkelijk tegenaan keek…

Des te meer werd ik gegrepen tijdens dit weekend en heeft het mij ontzettend veel gebracht. De groep was gezellig, de sfeer was goed en gaf de cursus gaf me enorm veel energie.
Dat wat ik die twee dagen leerde blijkt heel praktisch.
Ik pas de kennis die ik heb opgedaan steeds vaker toe en hoe meer het een onderdeel wordt van mijn leven hoe beter ik geaard raak.
Het is voor mij een hele prettige methode geworden om tot mezelf te komen.

Review van Linda  20/21-10-2018

Wat een intens en intensief weekend heb ik achter de rug, met de tweedaagse workshop Brein vrij bij Floor Geenen!
Een workshop waarin gekeken werd vanuit welk oermechanisme jij het beste jouw brein in rust kan krijgen. Hierbij rekening houdend met conditioneringen, omgevingsfactoren, opvoeding, etc…
We hebben ieder een setting gecreëerd in onze mind waar wij ons goed voelen.
Voor mij bleek dit een houten huisje te zijn, gebouwd tegen een rotswand in de bergen. Deze plek was er meteen. Een bruggetje over water en twee trappen omhoog leiden tot mijn voordeur. Een glazen schuifdeur die open gaat met een afstandsbediening.
De algemene ruimte heeft een groot teakhouten bureau en een schommel als stoel.
In ieders plekje is een lift, waardoor bezoek binnen kan komen op uitnodiging.
Natuurlijk wilde ik Adrian uit nodigen om mij te bezoeken op deze plek. Toch merkte ik enige aarzeling om dit te doen, waardoor ik ook bij hem aarzeling merkte om uit de lift te stappen. Het was moeilijk dit weer af te sluiten om weer terug te komen in het hier en nu. Ik weet nu echter wel dat ik hem altijd uit kan nodigen en hij er ook altijd zal zijn.
Bij een volgend bezoek was het de bedoeling om de rest van de kamers te gaan ontdekken.
Ik kwam hierbij niet verder als één deur. De deur van een kinderkamer, welke niet open ging. Dit voelde zwaar en verdrietig. Ik voelde hierbij ook mijn keel dicht gaan zitten. Voor mijn gevoel had dit vooral te maken met een onvervulde kinderwens. Later bleek het ook te maken te hebben met het er laten zijn van mijn innerlijke kind én dat van Adrian.
In mijn tuin lopen paarden, welke staan voor vrijheid en speelsheid. Met hen kunnen we samen spelen…?
Mijn huisdier is een reiger. Verrassend voor iemand met zoveel angst voor vogels …?
De eerste dag had ik toch wel als pittig ervaren en had ’s avonds last van hoofdpijn en een verdrietig gevoel.
Ook het slapen wilde niet echt lukken.

Met buikpijn aan de rechterkant begon ik dag 2. Deze pijn heeft te maken met een energie van mijn vaders kant waar ik mee worstel.
Vandaag ging ik opnieuw mijn kamers bekijken.
Deze keer kon ik samen met Adrian wel de kinderkamer binnen, maar ik weet nog steeds niet wat er in staat. Een lappen popje mogelijk, die ik als kind helemaal kaal geknuffeld heb en met ons trouwen weer gekregen heb.
Een klok hoefde er in mijn hutje niet te hangen, want ik wil daar graag tijdloos kunnen zijn.

Als het hele huis in gericht is gaan we met persoonlijke thema’s aan de slag. Het mijne was dat ik niet meer bezig wil zijn met wat anderen van me denken. Dat ik in plaats daarvan trots kan zijn op mezelf en wat ik al heb bereikt. En dit zonder het gewoonlijke: “ja, maar…”. Bij het aangaan hiervan, kwam er een hele zware negatieve lading van mijn vader binnen. Hierbij voelde ik me duizelig, benauwd en vooral heel zwaar. Toen ik iemand uit nodigde via de lift, kwam mijn overleden oma binnen. Zij kwam voor mijn gevoel niet door de zware lading heen. Op het moment dat het heel zwaar was, gaf Floor aan dat het mogelijk was om naar een andere ruimte te gaan. Deze handreiking was op dat moment even heel fijn. In mijn tuin, bij mijn paarden was de negatieve energie een stukje minder. Toch bleef er een zwaar gevoel hangen en ging mijn hart erg tekeer. Mijn buurvrouw, die dit aanvoelde, heeft me hierbij zonder dat ze het wist geholpen door me in het licht te zetten. Wat fijn dat dat zo werkt in zo’n veilige setting!!
Dit hele actuele thema mag ik gaan loslaten. Verwachtingen die ik had, waaraan hierin niet voldaan gaat worden, mag ik loslaten. Ik heb hierin weer een stap gezet en zal hier in mijn hutje verdere stappen in gaan zetten.
Hetzelfde geldt voor het thema slapen. Ook hierin heb ik nieuwe inzichten gekregen.

Wat werkten we fijn samen in een fijn clubje met veel respect en vertrouwen naar elkaar! Dank jullie wel daarvoor!!

Het was voor mij pittiger als dat ik verwacht had dat het zou zijn. Er kwamen toch weer zaken naar voren waarvan ik dacht dat ik er verder mee was.  De begeleiding van Floor was super. Ik voelde me veilig en gesterkt. Dankjewel!! Ik kan weer verder vooruit!

 

Review van Christel   20/21-10-2018

“Daar sta ik dan”. De deur valt resoluut achter mij dicht en ik kijk eens rond in de kamer waar ik ben beland. Een bad van vibrerende, zachte en zuiverende stralen wordt over mij heen uitgestort. Gereinigd en schoongespoeld kijk ik eens heel goed rond in mijn Heilige Ruimte. Ik ken deze plek zo goed en toch ben ik er nog nooit naar binnen getreden. De hele grote klok aan de muur valt op, nou ja klok…..het is een gigantisch werk van raderen die in elkaar grijpen en de cycli laten zien waar wij allemaal aan onderhevig zijn. Eigenlijk is het zo’n groot werk dat het nergens kan passen en toch is het de perfecte maatverhouding, gepast voor Mijn Ruimte. Een paar stappen naar voren en turend naar het Werk der Wielen word ik onze eigen tijd gewaar. Dit wil grijpt in de volgende en zo grijpen alle raderen in elkaar en draaien ze elkaar aan. Ik zie de 28 dagen cyclus, die van de beweging langs de planeten en die van ons zonnestelsel. De grotere wielen van de beweging van de zodiak tekens, die van ons universum en alle andere universa tot de manvantara’s. Gebiologeerd sta ik er naar te kijken. Deze wielen, deze cyclische ritmes van Al Dat Is, daar weet ik van, maar ik kan mij niet herinneren dat ik er ooit veel over heb geleerd. In de boekenkast ernaast staan boeken over deze cycli, maar kan mij niet herinneren ze ooit te hebben gekocht of gekregen. En toch wéét ik hiervan. Ik kijk verder, Kraai en Roodborst zijn in de ruimte. Kraai vertelt over: “Als er iets sterft komt er iets voor terug”. Dat doen cycli nu eenmaal, of ze nou groot zijn of klein, we gaan nu ook naar de donkere en koude periode, naar het proces van afdalen en sterven om daarna weer op te komen met levenskracht om te laten groeien wat belangrijk en vruchtbaar is. Dat is er bijvoorbeeld één van. “Verwelkom het donker”, lijkt hij te zeggen. “Hoe groter je licht, hoe krachtiger de schaduw zal zijn”. Hij schijnt dol op goede oneliners. En zonder duisternis zijn de sterren onzichtbaar”. Ja ja, ik heb de boodschap ontvangen! Das tippelt een rondje en het wordt helder wat hij te vertellen heeft. Ik loop naar een aangrenzend deel van mijn Heilige Huis en stap zo een piramide in. Er zijn veel kamers, mij allemaal dierbaar, ik weet wat daar huist. Uil komt eraan, blij mij er weer eens te zien. Ze gaat mee, alle kamers langs. Er komt kleur, geur en sfeer in alle ruimtes. Er gaat een siddering door Uil als ik bij een speciale ruimte blijf staan. Ze schud haar veren en verzet geen poot. Ze schudt van haar af wat niet meer dient, ze laat los. Ik wil naar binnen, de warmte in waar ik naartoe wordt getrokken. Dit is de plek van warmte, vuur, passie en creatieve uitspattingen. Maar ook de plek waar warmte zorgt voor ontspanning, waar het mogelijk is tot in de diepe spierlagen de Yin energie weer te laten bewegen. Ik snap dat Uil niet wil, het is gewoon niet haar gebied. Hier regeert Draak. Een geel-gouden Draak die het vuur aanwakkert. ‘Ontspan, ontdek je ware passies en laat ze (weer) toe. We keren terug en ik loop naar mijn bureau. Een bekende plek waar mijn laptop staat, mijn aantekeningen liggen en waar mijn kruiden en mengsels staan. Er liggen papiertjes met daarop wat tekst. Over waarom ik mijzelf zo weinig waard vind. Waarom ik nou nooit eens het geluk ken van een warme partnerrelatie, van het wonen in een leuk huis. Poe, zware gedachtes en emoties dwarrelen in letters over het papier. Over het papier? Dat betekent ook dat deze woorden razen door mijn brein. Deze woorden en andere negatieve gedachtes gaan per milliseconde dag en nacht, week na week, door mij heen. Waar moet dat heen? Er ligt een wit vel naast, daar is met dikke letters wat opgeschreven en met wolkjes omcirkeld en met fluorescerende stift benadrukt. Ik ben het ook waard om gevoed te worden Op datzelfde moment staat het in de lucht en op de muren geschreven en herhaald het zich eindeloos in mooie kleuren alsof je naar neon reclame zit te kijken. Bij de weg, het gaat goed met mij! Ik hoef niet opgenomen, ik weet feit en fictie, hoewel ze samensmelten en weet wat de blend van die twee kan doen! Dit is wat Brein Vrij doet. Dit, afrekenen met oude conditioneringen en angsten, maar ook om nog veel meer te kunnen bereiken dan je voor mogelijk houdt. Om werkelijk je talenten te leven. Nodig maar uit wat nodig is in je Heilige Ruimte. Hoofd, hart en buik mogen weer als een drie-eenheid samenwerken en liefde voor het Hart, want dat klopt. Wanneer ik lees over Caduceus en Kundalini krijg ik kriebels. Het zijn zulke mooie woorden met zo’n intense en geweldige vibratie van zuiverheid, waarheid en kracht. Daar wil ik naartoe, had ik bedacht en daar is naar Floor, naar Brein Vrij.
Floor bezit de heilzame kwaliteiten zoals het gebruik van humor, haar verruimde visie op zaken en bezien vanuit verschillende kanten. Ze kan helder uitleggen in beeldtaal en vooral, niet de minst belangrijke, ze is een bewaarder van de heilige ruimte waarin wij kunnen gaan waarheen maar nodig. Als een hoedster biedt zij veiligheid en ruimte en betreden wij plekken waar ik alleen niet makkelijk kan komen. En ook alle lof en liefde voor de anderen uit dit kleine, maar zeer fijne, groepje. Dat wij dit met elkaar mochten beleven is super. Soms is een klein clubje heilzamer dan een grote klas.”